Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
sangreal a scris:
As vrea sa-mi raspundeti voi la o intrebare daca tot sunteti atat de siguri ca nu inceteaza. De ce art. 140 Cpp, textul general in materie de incetare, nu distinge intre masurile preventive, spunand ca toate inceteaza de drept prin scoatere, incetarea UP,achitare sau incetarea procesului penal? Care este ratiunea pentru care ignorati faptul ca art. 140 Cpp nu distinge intre masurile preventive? Probabil pt ca asa ati citit in U...
Nu e doar pt ca am citit in U :(
A foat citata o "nota de documentare" a CSM-ului parca pe forum si am gasit si eu acel link.
Era vorba de ceva nota de indrumare a instantelor. Nu mi-e foarte clar cum sunt astea :(
Acolo se spunea ca instanta trebuie sa se pronunte asupra acelor masuri pt ca ele nu inceteaza de drept la ramanerea definitva a hotararii de achitare sau incetare a proc penal, deoarece incetarea procesului penal nu constituie motiv de incetare de drept a acestora, ca si in cazul masurilor privative de libertate.
Acuma sincer sa fiu si mie mi se pare logic sa fie asa cum spui.
Dar daca am vazut si acea nota si ce spunea U... ce sa mai cred?
Pe de alta parte, argumentul adus de tine in legatura cu art 140 e ok in timpul UP, pt ca doar in timpul UP aceste masuri se iau pe o anumita perioada.
Dar de exemplu, masurii de la 145 care se ia pe durata nelimitata in timpul judecatii , nu-i va "expira termenul stabilit de organele judiciare".
La arestare este specificat si pt perioada judecatii acele termene maxime.