Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Mie mi se pare ca acel ril-ul a lamurit situatia in cazul art.262 pct 1 cu aplicarea in continuare a art.267 alin 1, cand procurorul dispune trimiterea cauzei instantei prin rechizitoriu ( deci trimiterea in judecata ) . In ril exista aceasta precizare " dupa sesizarea instantei prin rechizitoriu ". Ril-ul nu lamureste situatia cand procurorul face aplicarea 262 pct 2 cand nu trimite in judecata. Si tocmai la asta face referire 267 la alin 2 , cand nu se trimite in judecata.
Nici la mine nu e incapatanare .....dar acum chiar nu inteleg ce lamureste acel RIL
Patrick_ a scris:
Nu e vorba de declinare.
E vorba de art 267, care se aplica la terminarea UP:
Art. 267 Dispozitiile privitoare la masurile preventive, de siguranta sau asiguratorii
Si eu tot de art.267 vb ...cand se face trimitere la aplicarea 268 ( cu declinarea ) Adica ce trebuie sa dispuna procurorul cu privire la masurile art.145 si art145.1 cand nu trimite in judecata , isi declina competenta si trebuie sa spuna ce se intampla cu masurile preventive de care discutam
P.S.
S-a pus o intrebare cu privire la situatiile in care se dispune o amenda admistrativa. Inafara de 18.1 eu cred ca e posibil si in cazul inlocuirii raspunderii penale , cand ( din cate imi aduc aminte ) chiar e obligatorie , spre deosebire de aplicarea art.18.1
sangreal a scris:
Art 39 alin.2 Cp deroga de la alin 1 si spune ft clar ca se contopeste ce a ramas de executat.
=D>
Ce mult ne-a trebuie sa vedem un lucru asa de simplu :(
Cateodata ma ingrijoreaza chestia asta. Sper sa nu fie asa in 25 :">