Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Nu se mai mentioneaza.
Maximul e 20 de ani in cazul in care avem o infractiune pedepsita cu pedepasa detentiunii pe viata.
In cazul in care infractiunea este pedepsita la maximul inchisorii - 30 de ani - la minori avem o pedeapsa de pana la 15 ani.
Problema e cum ajungi de la 5 ani la 15? :(
Singura explicatie e ca avem o condamnari la 5 ani, iar pt cel putina una dintre ele s-a majorat durata pana la maxim - adica la 15 ani. Iar paoi s-a mai adaugat un spor de 5 ani.
Situatia cred ca doar teoretica.
Adica dupa ce condamni la 5 ani, nu majorezi pedeapsa la 15 ani si apoi sa mai adaugi si un spor de 5 ani.
Oricum dintre cele 3 variante doar asta poate fi adevarata. Deci poti sa mergi si prin excludere.
Nu stiu de ce faci referire la termen, la perioada pentru care a fost luata masura, cand eu vb de 140 lit. b care se raporteaza la solutia pronuntata, nu la prioada masurii.
sangreal a scris:
Nu stiu de ce faci referire la termen, la perioada pentru care a fost luata masura, cand eu vb de 140 lit. b care se raporteaza la solutia pronuntata, nu la prioada masurii.
Asa e.
Prevederea de la lit b) e clara.
Si atunci de ce e atata agitatie cu masurile de la 145 si 145^1.?
Voi cauta acea norma de indrumare a instantelor in care se spune clar ca nu inceteaza de drept si nu inteleg de ce. :(