avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Nu se mai mentioneaza.
Maximul e 20 de ani in cazul in care avem o infractiune pedepsita cu pedepasa detentiunii pe viata.
In cazul in care infractiunea este pedepsita la maximul inchisorii - 30 de ani - la minori avem o pedeapsa de pana la 15 ani.

Problema e cum ajungi de la 5 ani la 15? :(

Singura explicatie e ca avem o condamnari la 5 ani, iar pt cel putina una dintre ele s-a majorat durata pana la maxim - adica la 15 ani. Iar paoi s-a mai adaugat un spor de 5 ani.

Situatia cred ca doar teoretica.

Adica dupa ce condamni la 5 ani, nu majorezi pedeapsa la 15 ani si apoi sa mai adaugi si un spor de 5 ani.

Oricum dintre cele 3 variante doar asta poate fi adevarata. Deci poti sa mergi si prin excludere.

Problema este ca sporul este de PANA la 5 ani, niciodata 5 ani pentru ca devine nelegal - art. 34 lit. b Cp

Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
sangreal, utilizator
sangreal a scris:

Nu stiu de ce faci referire la termen, la perioada pentru care a fost luata masura, cand eu vb de 140 lit. b care se raporteaza la solutia pronuntata, nu la prioada masurii.

Asa e.
Prevederea de la lit b) e clara.

Si atunci de ce e atata agitatie cu masurile de la 145 si 145^1.?
Voi cauta acea norma de indrumare a instantelor in care se spune clar ca nu inceteaza de drept si nu inteleg de ce. :(
Patrick_ a scris:

sangreal a scris:

Nu stiu de ce faci referire la termen, la perioada pentru care a fost luata masura, cand eu vb de 140 lit. b care se raporteaza la solutia pronuntata, nu la prioada masurii.

Asa e.
Prevederea de la lit b) e clara.

Si atunci de ce e atata agitatie cu masurile de la 145 si 145^1.?
Voi cauta acea norma de indrumare a instantelor in care se spune clar ca nu inceteaza de drept si nu inteleg de ce. :(

Nici eu nu inteleg, mai ales ca noi discutasem la seminar ca nu e nicio problema. Iar ce spunea isis ca ramanea ala cu interdictia se poate rezolva foarte simplu prin efectuarea unei adrese la organele de politie si la politia de frontiera prin care sa le comunici ca a incetat masura si i s-a ridicat interdictia. Doar la fel procedezi si cand dispui revocarea, pentru ca altfel nu au de unde stii ca s-a revocat.

Sangreal , nu imi mai aduc aminte unde am vazut cu revocarea , dar retin ca se facea trimitere la art.350 alin 1 cand instanta este obligata sa se pronunte cu privire si la revocarea masurilor art.145 si 145.1. O sa mai caut :(
A...cred ca am gasit ...nu e RIL ci o minuta de Unificarea practicii judiciare
Redau
" Într-o altă opinie, majoritară, s-a apreciat că instanţa de recurs este obligată să se pronunţe expres în dispozitiv asupra incetarii acesteia atât ca o respectare a exigenţelor prevăzute de art. 350 Cod procedură penală cât şi din considerente de economie şi utilitate procedurală, în vederea preîntâmpinării oricăror dificultăţi în perfectarea formelor de executare.

Discuţiile de mai sus au fost justificate de unele probleme apărute ulterior adoptării unei hotărâri definitive în recurs prin care s-au aplicat pedepse neprivative de libertate sau s-a pronunţat achitarea, iar în lipsa unei menţiuni exprese de incetare a măsurii preventive şi a comunicării acesteia la punctele de frontieră, persoanele respective au fost împiedicate să părăsească teritoriul României, atâta timp cât interdicţia nu a fost ridicată.

A doua opinie, majoritară, a fost considerată ca fiind opinia corectă "

Da ...se vorbeste de incetare a masurii si nu de revocare ....desi art.350 prevede numai luarea sau revocare ....nu si incetarea....
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)