Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Amenintare - consta in fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze. .
Patrick_ a scris:
Cred ca e amenintare, dar nu-s sigur.
Stiu ca era o speta, in care proprietarul a deposedat pe chirias de niste bunuri, pentru a-l determina saplateasca chiria. In acest caz nu se retinea nici o infractiune, deci nu era furt in acest caz, pt ca deposedarea nu era in scopul de "a-si insusi" acele bunuri.
Dimpotriva si proprietarul poate fi subiect activ al infractiunii de furt daca nu este posesor al bunului.E furt ,eu cred ca ti amintesti invers speta
Eu zic ca este talharie pt ca avem pe de o parte amenintarea (iminenta dupa exprimare ) si pe de alta parte furtul .Exista cai legale pe care poti actiona cand o persoana care este detentor sau posesor al unui bun care ti apartine nu si indeplineste o obligatie fata de tine iar "furtul justificabil " nu e una dintre ele
m13d a scris:
Amenintare - consta in fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze. .
nu cumva amenintarea este absorbita , raul cu care ameninta fiind mijlocul de savarsire al furtului, realizat imediat ?
talharia este "furtul savarsit prin intrebuintarea de violente sau amenintari"