avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Si atunci @Patrick de ce nu ai raspuns si a) ?
Nu vreau sa te inebunesc raspunsurile tale sunt corecte.
Eu am ajuns la concluzia ca daca dezbat prea mult un subiect il fac praf, am patit-o acum un an cu violarea de domiciliu...
E obositor dar mai ramanem cu cate ceva :)
Totusi una gandim, alta demonstram si cu totul altceva raspundem la examen.
Grilele sunt din ex. INM 2010 - G4 -70,71
m13d a scris:

Eu am ajuns la concluzia ca daca dezbat prea mult un subiect il fac praf, am patit-o acum un an cu violarea de domiciliu...

Nu am raspuns si a) pentru ca intrebarea e cu "nu".... :D
Deci, "nu este adevarat ca proprietarul nu poate sa fie autorul unui furt al bunului sau"

Edit:
m13d, tu chiar vrei sa ma zapacesti....:">
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
Patrick_, utilizator
@ libercugetator, ori n-ai inteles, ori retii numai lucrurile la care poti raspunde ; felicitari pentru ca ai intrat ; nu am candidat la la inm si nici nu candidez acolo chiar daca postez pe acest thread; dau direct pe post; oricum ,nu cazul sa fii ironic ; ca o observatie ,teoretizezi prea mult,te pierzi in detalii nesemnificative si ocolesti esenta; scrie mai concis , ca de multe ori spui lucruri interesantedar stii ca noi avem timp putin la dispozitia
m13d a scris:

Citeste cu atentie enuntul m13d...Intrebarea se refera la infractiunile pe care NU LE POATE SAVARSI un proprietar, deci e formulata sub forma negatiei. Din moment ce proprietarul POATE SAVARSI un furt, rezulta ca nu e varianta a. Invata-te sa citesti cu atentie enunturile, chiar de 2 - 3 ori, si sa adaugi la sfarsit fiecare solutie (a, b si c) sa vezi daca enuntul completat cu raspuns are logica si daca e corect d.p.d.v. stiintific. Conteaza enorm!
alexandra grecu a scris:

@ libercugetator, ori n-ai inteles, ori retii numai lucrurile la care poti raspunde ; felicitari pentru ca ai intrat ; nu am candidat la la inm si nici nu candidez acolo chiar daca postez pe acest thread; dau direct pe post; oricum ,nu cazul sa fii ironic ; ca o observatie ,teoretizezi prea mult,te pierzi in detalii nesemnificative si ocolesti esenta; scrie mai concis , ca de multe ori spui lucruri interesantedar stii ca noi avem timp putin la dispozitia

Nu confund nimic. Din ce spui tu, orice hot prins in flagrant cu televizorul in mana iesind de la vecinul sau din apartament s-ar putea apara de raspundere penala zicand ca "nu voiam sa-mi insusesc bunul, ci doar sa il imprumut". Cum ii demonstrezi ca nu e asa?Sau un hot intrat intr-un magazin prin efractie in toiul noptii, prins in flagrant, n-ar mai raspunde pentru tentativa la infractiunea de furt, ci doar pentru distrugere simpla, pentru ca s-ar putea apara zicand ca "n-aveam de gand sa fur nimic". E de la sine inteles ca organele aplica o prezumtie, chiar daca nu scrie nimeni asta negru pe alb (asta apropo de faptul ca le "teoretizez"; si sa stii ca aveam 5 ani de practica cand am intrat la INM, nu toti in domeniul dreptului dar majoritar, asa ca lasa cliseele).N-ar mai raspunde niciodata niciun hot pentru furt, pentru ca e greu sa faci in astfel de situatii proba ca "insurirea" era scopul infractorului.. Dimpotriva, tu teoretizezi excesiv. Textul cu "intentia insusirii trebuie sa reiasa din actiunea de luare" e cel teoretic. E foarte greu sa deduci, conform exigentelor pe care le vrei tu, in ipotezele aratate, ca faptuitorul voia sa "insuseasca"...Cel mai potrivit ar fi fost ca definitia furtului sa fie "luarea unui bun din posesia sau detentia altuia FARA DREPT se pedepseste", ca oricum asta e regula care se aplica de facto in sistemul judiciar in tara noastra.
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
libercugetator, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)