Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Da asa cred . Pentru ca am vazut ca hotararea instantei avea ca temei doar aprecierile aparatorului. Procurorul nu si-a spus punctul de vedere. Si am mai ajuns la concluzia asta , bazata pe faptul ca verificarea actului de sesizare potrivit art.300 nu este supusa dezbaterilor. Prin urmare in aceasta faza , instanta face o verificare formala , urmand ca tot ceea ce tine de modul de desfasurare a urmaririi penale , sa se faca prin dezbateri.
E singura explicatie care mi-a venit in minte ,
Tu ce parere ai ?
Cred ca am postat deodata :) (vezi pe pagina precedenta)
Eu cred ca toate actele organelor de UP trebuie verificate de instanta potrivit legalitatii inainte de a se trece la faza de judecata.
Verificarea procurorului ierarhic superior este doar o masura conforma cu principiul ierarhiei dupa care functioneaza parchetele si nu poate sa inlocuiasca verificarea care trebuie sa fie facuta de instanta asupra legalitatii sesizarii.
Parerea mea. Dar cred totusi ca practica e undeva pe la mijloc. Adica daca se vede clar ca unele acte de UP nu au fost legal efectuate se poate dispune inca din faza de la art 300 trimiterea dosarului la parchet.