avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
carmen0602 a scris:

1. In cazul in care in urma unui accident auto persoana vatamata corporal decedeaza mostenirorii acesteia:
a. se pot constitui parte civila in procesul penal in numele persoanei vatamate
b. pot renunta la pretentiile civile, instanta urmand intotdeauna sa ia act de manifestarea acestora de vointa
c. pot transmita altei persoane dreptul la despagubiri

Si una usoara,,pt "destindere" :D :
2. Se va retine existenta unui caz de indivizibilitate in situatia:
a. concursului real de infractiuni cu conexitate etiologica
b. concursului real de infractiuni cu conexitate consecventionala
c. concursului ideal

1 a , b
2 c
isis23 a scris:

carmen0602 a scris:

1. In cazul in care in urma unui accident auto persoana vatamata corporal decedeaza mostenirorii acesteia:
a. se pot constitui parte civila in procesul penal in numele persoanei vatamate
b. pot renunta la pretentiile civile, instanta urmand intotdeauna sa ia act de manifestarea acestora de vointa
c. pot transmita altei persoane dreptul la despagubiri

Si una usoara,,pt "destindere" :D :
2. Se va retine existenta unui caz de indivizibilitate in situatia:
a. concursului real de infractiuni cu conexitate etiologica
b. concursului real de infractiuni cu conexitate consecventionala
c. concursului ideal

1. c) la b) cred ca nu este intotdeauna , de exemplu cand succesorii sunt persoane fara capacitate de exerciutiu
2. c)
?

Ai dreptate, rasp. corecte sunt: 1.c 2.c
Btw,,,din Udroiu sunt grilele:)
sim05 a scris:

Ar fi bine, pentru ca se poate dispune clasarea daca intervine prescriptia. Din ceea ce spui tu, adica daca exista minime indicii ca o anumita persoana a savarsit fapta, fara sa se cunoasca datele de identificare, ci eventual numai porecla, nu se poate dispune clasarea, probabil pentru ca autorul e descoperit dar nu e identificat.
asteptam RIL-ul.

Ai dreptate. E logic sa fie asa, doar ca eu am spus-o exact pe dos. Adica nu se poate dispune clasarea in cazul in care persoana exista, dar este doar neidentificata. In acele cazuri se va dispune incetarea UP cu retinerea prescriptiei raspunderii penale.

CItez din Udroiu:

"- în cazul în care urmărirea penală a fost începută in rem, şi se constată existenţa uneia dintre cauzele care împiedică punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale (fapta nu există, fapta nu este prevăzută de legea penală ori faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii, cu excepţia celui subiectiv), prevăzute de art. 10 lit. a), b), d) C.proc.pen., şi nu există învinuit în cauză (de exemplu, când urmarea socialmente periculoasă nu este imputabilă unei persoane ori în situaţia în care, în ciuda diligenţelor depuse de organele de urmărire penală, făptuitorul nu a putut fi descoperit), procurorul dispune, prin ordonanţă, clasarea; nu se poate considera că nu există învinuit în cauză dacă se cunoaşte persoana care a săvârşit infracţiunea, dar nu se ştie identitatea ori datele de identificare ale acesteia; în situaţia în care, după dispunerea clasării, se descoperă făptuitorul şi totodată se constată că nu mai există impedimentul la punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale, urmă¬rirea penală se poate relua;"

Credeam ca tot in cartea lui era ceva decizie sau RIL in legatura cu aceasta, dar m-am inselat. :(
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
Apropos de Udroiu: a aparut cartea lui de grile.
Am primit ieri confirmarea de la rezervarea facuta pe net acum vreo 2 luni. Ar fi trebuit sa apara in aprilie - mai dar se pare ca a intarziat.
Si eu mi-am comandat cartea .
O zi frumoasa , va doresc !

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)