sim05 a scris:
[ Ai dreptate. E logic sa fie asa, doar ca eu am spus-o exact pe dos. Adica nu se poate dispune clasarea in cazul in care persoana exista, dar este doar neidentificata. In acele cazuri se va dispune incetarea UP cu retinerea prescriptiei raspunderii penale.
Stii sigur ca se retine incetarea?
Daca s-a inceput urmarirea penala in rem, ulterior se cunoaste autorul, dar nu e identificat si intre timp intervine prescriptia, se dispune incetarea UP?!
Eu cred ca incetarea se dispune numai in situatia in care s-a inceput UP fata de o persoana.
Asa e. Doar la UP in personam e logic sa se poata dispune incetarea.
Ar fi doua probleme aici:
1. Nu am gasit scris nicaieri asta. Stiam ca este acel RIL si il mai caut. Chiar nu mai stiu unde l-am vazut. Prin carti sau pe net :(
2. A doua problema ar fi daca se poate incepe UP in personam chiar daca cel impotriva cui se incepe nu este "identificat" ci doar se cunoaste existenta lui.
Daca se poate, atunci e clar ca se va dispune incetarea. Daca nu, problema e discutabila din punctul de vedere spus de tine. Adica se poate dispune incetarea UP daca avem UP in rem?
Edit:
Cand spun "identificat" ma refer la cunoasterea datelor lui de identificare conform evidentei populatiei - nume, prenume, cnp, adresa, etc.
Daca unul din aceste elemente nu se cunosc, se poate incepe UP in personam?