Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
sim05 a scri:
Speta nu specifica daca faptuitorul cu rea-credinta nu si-a respectat promisiunea.
Daca exista promisiuni de casatorie, se poate considera ca exista promisiunea unui "folos" , intrucat victima are 15 ani.
daca avea 17 ani si din enuntul spetei nu reiesea reaua intentie, atunci nu era infractiune,cred
dar, legea penala nu face distinctie intre minora de 17 ani si cea de 15 ani prin urmare solutia tb sa fie aceeasi ; eu cred ca raspunsul la grila e o "fantezie "a lui Udroiu
Distinctia intre 15 - 16 si 16 - 18 nu are nici un temei legal. Ai gasit undeva asta?
Daca victima are intre 15 - 18 si i se promite casatorie (caz particular de promisune), dar nu sunt indeplinite si celelalte conditii ale seductiei, se aplica 198 alin 3, aflandune in cazul general de incriminare a promiunii de "foloase" de orice fel.
Este si cazul din grila.
E ceva gresit in rationamenul acesta?
@ Patrick - la 198 aalin 3 lat obiectivă constă în "oferirea sau darea " de bani ori alte foloase şi nu "promisiunea sau darea" ...sau cumva oferirea include şi promisiunea si în acest sens ar putea fi 198... ,oricum mi se pare mult prea forţată interpretarea