avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Are dreptate rino83.Am mai avut discutia referitoare la diferentele dintre notiunile de promisiune,oferire si dare cand am vb despre infr de luare/dare de mita.Dar acum,dupa ce am vazut ca s-a abrogat o parte din art 4 C.fam. si anume:''Cu toate acestea, pentru motive temeinice, se poate incuviinta casatoria femeii care a implinit cincisprezece ani. Incuviintarea se poate da de Comitetul executiv al Consiliului popular al municipiului Bucuresti sau al judetului2) in cuprinsul caruia isi are domiciliul femeia si numai in temeiul unui aviz dat de un medic oficial. '',nici la seductie nu se mai poate incadra,infractiunea fiind strans legata de art.4.
Stati asa , nu miscati , cred ca am gasit ceva. In notele de curs , profa ne-a spus ca promisiunea de casatorie poate fi considerat folos in sensul alin.3 , intrucat zice ea faptuitorul ii ofera nu numai foloase materiale de care dispune dar si un eventual statut social.
O s-o intreb daca e parerea ei sau e din practica judiciara sau doctrina> Profa e judecator la Curte de Apel , sectia penala.
Dar oricum asta nu lamureste diferenta intre act sexual cu un minor si seductie
Si in timp ce scriam , mi-a venit ideea. Bai fratilor , diferenta e data de elementul material . La seductie este raport sexual iar dincolo de act sexual .
Nu-i asa ?:D
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
isis23, utilizator
alexandra grecu a scris:

mie mi se pare că in aceasta acceptiune a lui Udroiu seductia ar trebui scoasa din cod

Din cate stiu in noul cod nici n mai apare.
Inca de acum citiva ani ni s-a spus la cursul de penal special ca e o infractiune cam anacronica. :)
rino83 a scris:

Patrick, de la promisiune pana la oferire exista o cale, si nu deloc neglijabila, iar cum art. 198(3) are in vedere darea sau oferirea de bani sau alte foloase mi se pare impropriu sa echivalezi niste termeni intre care exista o diferenta substantiala.

Asta spun si eu, ca exista diferente mari intre oferire si promisiune.
Dar incerc sa inteleg de ce le echivaleaza Udroiu?
Sau cum explici atunci raspunsul lui corect la acea grila?
sim05 a scris:

Distinctia din legea penala a plecat tocmai de la faptul ca o minora se putea casatori cu dispensa inclusiv de la 15 ani. Dupa modificarea din Codul familiei, nu s-a modificat insa si textul legal de la seductie.

Faptul ca minora se poate sau nu casatori din punct de vedere legal nu are relevanta pt retinerea seductiei.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)