avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
rali a scris:

Laura-Mirela a scris:

era un exemplar pt AB ca el e reclamantul, si unul pt instanta....eu la asta am scris bine cu ce folos ca e doar un punct...eu st nemultuminta de sub 4 penal, sincer in art 179 alin 1 zice ca citatia poate fi inmanata si sotului, dar din art 291 alin 1 eu nu deduc ca el va mai fi citat odata pt termenul de judecata urmator, aici spune doar ca procedura trebuie sa fie indeplinita si partea sa fie legal citata. eu am inteles fix pe dos in sensul ca daca a fost inmanata legal(ca asa scrie in cod ca poate si sotiei) nu va mai fi citat. dar nah asta e ...eu depun contestatie. La sub 6 lit b mie nu mi se pare corecta, in art 139 spune ca procurorul trebuie sa sesizeze instanta, eu de aici nu deduc ca solutionarea se face in sedinta publica, eu cand am invatat mi am fixat niste lucruri in cap de genul ca orice se face in cursul u p de catre instanta se face in camera de consiliu, dar se pare ca nu i asa.

Si la o j eu depun contestatie pt sub 4 pt ca ei spun la barem ca e vb de art 105 alin 1 si 2 insa nu este alin 1 integral eu am scris doar condica de sedinta si sper sa se puncteze si asta ca face parte din art 105 alin 1 fraza a 2.

Mirela, din disp art. 291 Cpp, rezulta ca nu vor mai fi citate persoanele care au primit citatia personal sau prin reprezentant legal sau conventinional, in consecinta cei care nu primesc citatia in coditiile enuntate vor fi citati, Dar neprezenta lor in fata instantei de judecata nu inpiedica continuarea judecatii, Motiv pentru care cei lipsa, vor fi citati in continuare.
Numai daca procedura de citare este nelegal indeplinita instanta este inpiedicata sa continue judecata cauzei pe motiv ca persoana nelegal citata nu are cunoştinta de judecata cauzei
Cat priveste sub 6 lit b, eu zic ca este fals, intrucat atata timp cat lege nu prevede ca se judeca in camera de cosiliu atunci e clar ca se va judeca in sedinta publica. Trebuie sa iti spun ca judecata in camera de cosiliu cat si judecata in sedinta secreta sau nepublica este prevazuta special pentru anumite situatii de asemenea speciale, Iar daca legea nu dispune se aplica regula generala, adica judecata se desfafoara in sedinta publica, Si atentie nu orice se face in cursul urmaririi penale se face in sedinta de camera de consiliu.

Aici imi permit sa intervin si eu cu o completare,

art. 291 alin. (3) prevede ca „Partea prezentă personal la un termen, prin reprezentant, prin avocat ales ori prin avocat din oficiu, daca acesta din urmă a luat legătura cu partea reprezentată, la un termen, precum şi partea căreia, personal, prin reprezentant sau apărător ales sau prin funcţionarul sau persoana însărcinată cu primirea corespondenţei i s-a înmânat în mod legal citaţia pentru un termen de judecată nu mai sunt citate pentru termenele ulterioare...”
De aici si din art. 177 alin. (1) rezulta ca persoana a fost legal citata si nu din 291 alin. (1), text indicat de comisie prin barem precum si ca citarea nu se mai face, conform textului subliniat...
Sper sa nu gresesc dar la analiza textului nu reiese altceva decat ca procedura de citare a fost legal in deplinita, in speta noastra, precum si ca partea citata prin inmanarea citatiei sotiei acestuia sub semnatura.
multumesc Rali pt lamuriri ...deci nu prea are rost sa mai depun contestatie...asa ca ce o da Domnu pe 12, sper totusi sa fie media de intrare mai mica cel putin eu mi am recalculat astazi la sange si mi a iesit 7 30 ....dar se va vedea pe 12.:worthy:
pt justin m pai asa am zis si eu cand am vazut baremul ca nu asta scrie acolo ce trebuia sa citeze din nou.....eu art 291 nu l am interpretat atunci cand l am invatat si pur si sinplu l am retinut si atat nu m am gandit la o asemenea situatie...dar spre nenorocul meu s au gandit ei.

Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
Laura-Mirela, utilizator
Fete, bine ca am scapat de invatat... acum vin emotiile asteptarii rezultatelor... eu am facut de vreo 7,60 insa cred ca vor fi multi cu note mari. Ca tot zicea cineva ca nu s-a iesit dupa o ora... la mine in sala, dupa prima ora au iesit multicei, insa dupa a doua ora in sala au ramas jumatate. Eu cred ca au fost pregatiti.
Si eu am interpretat art 179 luandu-l pe sot ca si reprezentant conventional si prin urmare citarea nu se mai efectueaza, avand termenul in cunostinta si mi-am luat-o in mana si am avut intrebarea cu A sau F cea legata de cheltuieli de judecata, pentru ca mama ma-sii nu pot invatat mot-a-mot si mi-am zis ca sigur vor sa ne prinda cu intrebarea asta. In prima faza citind intrebarea e clar ca e adevarata, dar din cauza unei virgule puse special inainte de pentru asistarea partilor am tins sa cred ca se refera la ASISTENTA partilor de orice fel si am bulit-o, desi m-am invartit in jurul intrebarii vreo 5 minute sa pun A sau F.
Si cea cu... camera de consiliu... acum, dupa ce am citit ce a scris Rali, imi dau seama ca asa era, „nu orice se face in cursul urmaririi penale se face in camera de consiliu”, io am mers pe rationamentul ca majoritatea incheierilor de luare a masurilor s-au facut in camera de consiliu si de ce nu s-ar lua si asta...wrongggggggggg
Sunt suparata flesca pe mine pentru nota asta caci subiectele nu au fost grele, poate la organizare mi s-au parut mie mai grele fata de anul trecut.
Acum ... in vacanta toata lumea, ca suntem chiaune sau cel putin io asa ma simt, desi azi sunt la munca... dar cel putin nu mai invat
renegation a scris:

Fete, bine ca am scapat de invatat... acum vin emotiile asteptarii rezultatelor... eu am facut de vreo 7,60 insa cred ca vor fi multi cu note mari. Ca tot zicea cineva ca nu s-a iesit dupa o ora... la mine in sala, dupa prima ora au iesit multicei, insa dupa a doua ora in sala au ramas jumatate. Eu cred ca au fost pregatiti.
Si eu am interpretat art 179 luandu-l pe sot ca si reprezentant conventional si prin urmare citarea nu se mai efectueaza, avand termenul in cunostinta si mi-am luat-o in mana si am avut intrebarea cu A sau F cea legata de cheltuieli de judecata, pentru ca mama ma-sii nu pot invatat mot-a-mot si mi-am zis ca sigur vor sa ne prinda cu intrebarea asta. In prima faza citind intrebarea e clar ca e adevarata, dar din cauza unei virgule puse special inainte de pentru asistarea partilor am tins sa cred ca se refera la ASISTENTA partilor de orice fel si am bulit-o, desi m-am invartit in jurul intrebarii vreo 5 minute sa pun A sau F.
Si cea cu... camera de consiliu... acum, dupa ce am citit ce a scris Rali, imi dau seama ca asa era, „nu orice se face in cursul urmaririi penale se face in camera de consiliu”, io am mers pe rationamentul ca majoritatea incheierilor de luare a masurilor s-au facut in camera de consiliu si de ce nu s-ar lua si asta...wrongggggggggg
Sunt suparata flesca pe mine pentru nota asta caci subiectele nu au fost grele, poate la organizare mi s-au parut mie mai grele fata de anul trecut.
Acum ... in vacanta toata lumea, ca suntem chiaune sau cel putin io asa ma simt, desi azi sunt la munca... dar cel putin nu mai invat

asa am rasp si eu : legal indeplinita si nu se mai citeaza pt ca sotia a semnat de primire pe procesul-verbal intocmit de agentul procedural.....dar nah nush daca ei asa zic asa o fi si gata ..ca tot cum vor ei o sa iasa...ca sincer io sa interpretez art si sa fac atatea conexiuni intre ele nu am reusit.
iar la organizare grele mi s au parut si mie...in afara de A si F ca ala a fost ok....insa cred ca s au axat pe lucruri mai putin semnificative, asta e parerea mea din nou...ca doar mi am stors creierii cu atrib, registre, si toate ale la 567 si nimic.
Laura-Mirela, utilizator
Buna ziua, as avea si eu o intrebare: stie cineva ce salariu are un grefier arhivar sau un grefier registrator, incadrat pe studii medii si unul incadrat pe studii superioare? Va multumesc anticipat!
ContSters263422, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)