Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Buna andreea
Din cate stiu, poti sustine examen la INM oricand, daca vei lua examenul poti renunta la functia de grefier, fara sa platesti scolarizarea, pentru ca nu parasesti sistemul.
Deocamdata suntem colege la SNG.
Succes si nu fi suparata, o sa-ti foloseasca experienta de grefier.
Va rog frum sa-mi rasp si mie la intrebarea referitoare la proba practica pt functia de grefier direct pe post: in ce consta mai exact aceasta proba si care sunt cerintele pe care le cer la aceasta proba?! ne cer sa redactam un text, o citatie sau urmaresc sa vada daca stim sa folosim calculatorul?
va rog frum sa-mi rasp si mie la aceasta intrebare, care sunteti in cunostinta de cauza si aveti buna vointa. Va multumesc anticipat.
Eu am sustinut aceasta proba practica anul trecut la Curtea de apel Bucuresti cand am participat la doua concursuri pentru grefier arhivar si pentru grefier de sedinta... ni s-a dat un text scris pe o foaie ne-au asezat in banci la fiecare la calculatorul lui si trebuia sa scriem textul respectiv exact asa cum era in foaie.. sa-l formatam... sa respectam alineatele.. bolduiri..etc totul in cateva minute....deci ce este dificil la aceasta proba este faptul ca trebuie sa te incadrezi intr-un anumit timp destul de scurt .daca omiti sa formatezi ceva se depuncteaza.. si mai este si stresul pentru ca ii auzi pe toti cei din jurul tau cum tasteaza repede din cate stiu eu in cazul grefierilor de sedinta se noteaza doar admis sau respis...in cazul concursului pentru grefieri arhivari/ registratori se acorda nota .. nota care se aduna cu cea de la proba scrisa facandu-se o medie.