latka a scris:
Sunteți de o naivitate dezarmanta. Nu cred ca mai pot continua pe subiectul asta, a construirii unui ghetou de un milion de oameni, în carantină.
Prima problemă pe care nu v-ați pus-o și nici acum nu o realizați, e că acei oameni erau doar suspecți de a fi infectați, deci nu aveau voie a sta împreună, pentru ca numai unii erau bolnavi. Nu poți obliga pe ceilalți sa se infecteze.
Al doilea lucru pe care nu l-ați gândit e cât personal de deservire a acestei logistici ar fi trebuit și de unde. E ușor a imagina ghetouri, mai greu e cu practica. Câți oameni credeți ca ar fi fost necesari pentru a asigura serviciile necesare carantinarii a un milion de oameni?
Dvs. in permanenta aveti o tendiinta de a considera ca o minoritate suspecta de natura de a afecta multe milioane de oameni ar trebui lasata sa infecteze fara probleme.
Eu nu sunt deloc de acord cu un astfel punct de vedere pe care il consider extrem de daunator pentru mentinerea unei populatii sanatoase.
Au fost vreo 200 000 de oameni si nu un milion.
Trebuia facuta o triere epidemiologica.
Dvs. vreti sa ma convingeti ca nu se putea face nimic.
Nu este adevarat.
Trierea se putea face dupa tarile din care provin, dupa zonele galbene sau rosii.
Se mai faceau si testari.
Am mai discutat si despre acest lucru prin martie.
La acea vreme nu se cunostea insa ca existau si asimptomatici.
Recomandarea mea de carantina acoperea perfect si problema asimptomaticilor.
Carantinarea tuturor rezolva problema pentru ca asimptomaticii nu mai circulau aiurea.
Ce se face acum, se presupune ca sunt multi asimptomatici si sa purtam toti masca.
Si cu ce ne ajuta?
Nu vedeti ce se intampla?
Doar Bucurestiul nu este carantinat dar este inconjurat de carantina.
Ce este acest lucru?
O alta forma de carantina zonala si nimic altceva.
Avem o carantina aproape a intregii populatii exact ceea ce s-ar fi evitat daca s-ar fi aplicat varianta unei, ,,naivitati dezarmante" asa cum o numiti dvs.
Nu este carantina aceasta?
Chiar nu se vede?
Unde am ajuns?
Nu mai putem merge nicaieri decat intr-un perimetru mai larg.
Este adevarat ca acest perimetru este mai larg decat un perimetru mai restrans dar au ajuns toti oamenii in aceasta situatie si nu doar cateva sute de mii de oameni.
Astazi vorbim de multe milioane de oameni carantinati.