avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Purtarea mastii este într-adevăr o chestiune de simt civic inainte de toate și de dovada de responsabilitate.
Insa, purtarea mastii cand ești singur pe strada sau apare o persoana in fata ta la aproximativ un minut sau doua este ceva deranjant pe plan psihic.
Aici exista diferenta majora între responsabilitate și nerezonabilitate, as considera eu...

In zonele aglomerate este recomandabil a se proceda asa in spatiile deschise dar sa mergi singur pe strada și sa porți masca este complet aiurea.
Daca au probe din care sa rezulte ca exista virusul Sars-CoV-2 împrăștiat pe strada și ca mașinile care circula il ridica in aer si îl poți inhala ar trebui sa le prezinte ca sa ne lămurească si convingă pe toți.
Nu am vazut nicăieri în lume un asemenea studiu.
Chinezii nu mai poarta masti daca am inteles.eu bine...

V-am dat exemplul cu lipirea de benzi galbene cu atenționare pentru purtarea obligatorie a mastii de protectie in anumite zone aglomerate.
Este cu totul altceva asa ceva.

Eu schimb mastile si era sa întru în spațiu inchis cu o masca fisurata..
V-am spus ca mie imi fisureaza apărarea masurile dispuse aiurea si risc sa ma infectez pentru ca masurile dispuse sunt neconforme cu apararea mea de pana acum care s-a dovedit eficienta împotriva Covid-19.
La vreo 3 zile de când v-am spus s-a întâmplat asa ceva.

Dacă ar ajuta nu as avea obiecții ca îmi fisureaza mi-e apărarea daca ar ajuta toata populatia României dar, din pacate, nu ajuta pe nimeni si imi creaza si mi-e grave rupturi in apărarea mea eficienta pana acum.

De asemenea, ar trebuinsa menționeze in București in ce zone sunt cazuri cu Covid-19, pe cartiere ca sa stie lumea.
Degeaba iminspun ca sunt 1000 de infectati in București daca nu stiu zona ca sa fiu atent la maximum.
Lipsa de.informatii este foarte nociva.
In general, cei care vor sa faca pe.desteptii sunt misteriosi, insa, din pacate, fac asa pentru ca nu știu ce sa faca ori sunt depasiti de situatie.
Eu apreciez ca, atunci când cineva nu face fata este bine sa se retragă pentru binele întregii populatii.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai nu se va intampla asta. Odata cineva ajuns la putere e clar ca se tine cu dinti de ea, vietile oamenilor neavand vreo valoare pentru ei.

@CHKa aveti o logica de balta. Daca ala sarac e obligat sa respecte o masura abuziva in timp ce cel bogat nu e afectat de ea, unde mai e corectitidinea ? Sa se dea amenzi in cuantum de 1% din total avere. Hai sa vad atunci cine respecta legea !
Lasati-ma cu fakebook-ul ca sunt satul. Fakebook-ul e pe lista neagra a bunului simt atata timp cat cenzureaza orice exprimare impotriva sistemului opresiv.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
BX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @BX , eu m-am adresat dvs. cu toata deferenta , poate ar fi bine sa va respectati in aceeasi masura inerlocutorul . Sau sa-l ignorati , e dreptul dvs. Obligati sa respecte legile sunt toti , pedeapsa ( amenda ) e identica pentru toata lumea . Ca unii o resimt mai puternic si altii mai putin , iarasi e adevarat , dar acesta nu poate fi un criteriu . Ar insemna ca cei cu adevarat saraci sa nu poata lua amenda pentru nici o contraventie , indiferent ce ar face . Ar fi echitabil ? Am spus eu ceva in favoarea Facebook-ului? Am indicat doar unde a aparut textul dr. Diaconu . Nu am cont - si nici nu ma intereseaza sa am - pe aceasta retea de socializare .
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CHKa, utilizator
Asa cum pedepsele pentru infractiuni ar trebui sa fie cel putin de 3 ori mai mari pentru cei cu functii politice, la fel ar trebui sa fie si amenzile. Nu invers proportionale cu puterea politica si banii furati, cum e acum.
Cu amenzile într-adevăr situatia este inechitabila desi legea considera a fi echitabil.
Si eu cred ca o amenda de 50 000 lei pentru politicieni ar fi rezonabila si.echitabila pentru ca ei ocupa funcții publice și constituie un exemplu pentru membrii societății.
Ei dau un exemplu de urmat și daca ei ar accepta o amenda de 50 000 lei, ar fi just sa accepte si cei pentru care 1000 sau 2000 lei reprezinta un adevarat dezastru material si financiar.

In plus, asa s-ar mai.face si rost de bani la bugetul.de stat in mod.sigur.
Ar.fi amenzi care se vor putea executa in mod sigur pentru ca politicienii au salarii destul.de.mari cat sa asigure o garantie bugetului de stat.

Incercati sa va imaginați ca amendarea la 1000.de politicieni ar face cat amendarea la sute de oameni saraci pentru care 1000 lei.reprezinta cat 50 000 lei pentru cei din parlament ca valoare reala si nu pe salarii...
Este importanta aceasta precizare pentru ca altfel ar fi discriminați parlamentarii...
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)