avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ar.fi suficient pentru parlamentari si demnitarii politici in functie pentru ca ei fac legea si cine face legea trebuie sa o respecte mai ales ca ei sunt exemplul pentru societate.
Judecatorii si procurorii doar o aplica.

Eu am alta parere, importanta sociala a judecatorilor si procurorilor este la fel de mare cu cea a politicienilor din parlament sau a celor din guvern (chiar si cei din MAI, care fac parte din guvern). Toti reprezinta puterea in stat, cea judiciara, cea legislativa si cea executiva. Toate aceste puteri ale statului democratic ar trebuie sa fie intr-un echilibru, separate fiecare de cealalta.

Toti sunt exemplul pentru societate si amintiti-va ca privilegiile financiare pentru cei ce fac parte din puterea judiciara au fost date pentru a le asigura independenta.: "În concluzie, Curtea constată că principiul independenţei justiţiei apără pensia de serviciu a magistraţilor, ca parte integrantă a stabilităţii financiare a acestora, în aceeaşi măsură cu care apără celelalte garanţii ale acestui principiu. Atât în jurisprudenţa Curţii Constituţionale a României, cât şi în jurisprudenţa altor Curţi Constituţionale s-a statuat că stabilitatea financiară a magistraţilor reprezintă una dintre garanţiile independenţei justiţiei" -2010

Daca extindeți prea mult ar trebui sa se aplice si la.sefii de clanuri mafiote pentru ca si ei sunt un exemplu pentru lumea interlopa și tot asa.
Aceasta ar insemna sa se ridice plafonul.amenzilor pentru toată lumea ca sa nu mai existe distincție.

Eu oricum rămân la părerea ca purtarea mastii pe stradă asa aiurea este o măsură nejustificata si nimic nu ma contrazice pana in acest moment.
Singurul scop al legii pare sa fie acela de a se deschide un sezon de vânătoare pentru aplicarea de amenzi.

In fine, eu am si cu totul alte strategii in vedere si merg de eficienta unor masuri si nu pe.ideea de a se dispune masuri pentru a se spune ca se încearcă a se face ceva.

Prof. Streinu Cercel a recomandat a se proceda asa si chiar sunt de acord cu aceasta recomandare dar numai la nivel de recomandare pentru ca oamenii sa se simta in siguranta si nicidecum sa fie sancționați.
Cu mult înainte sa dea ei legea cu purtarea măștii pe strada am recomandat si eu asa ceva dar nu am gandit ca se vor aplica amenzi pentru ca asa se iese din sfera de recomandare.
Impactul psihologic este mult prea mare și disproporționat deoarece ajuta mult prea puțin acest lucru.Ajuta in spatiile aglomerate, acolo unde eu foloseam masca dinainte sa se dea obligativitatea prin lege.
Am înțeles ca si cei vaccinați vor mai purta masca cateva zile bune.
Masca in aer liber produce mai mult rău decât bine pentru ca nu ajuta atunci cand ești singur pe stradă.
Dvs. considerati ca ajuta si cand ești singur pe strada?
Stiu ca dvs. sunteti adeptul purtarii măștii pe strada dar cred ca in spatiile aglomerate.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Catalonia a fost prima regiune spaniolă care a decis închiderea completă a barurilor şi a restaurantelor sale în timpul celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, la jumătatea lunii octombrie şi, totodată, prima regiune spaniolă care a redeschis aceste stabilimente pe măsură ce rata de infectare a scăzut, notează Agerpres. "

[ link extern ]

Inchiderea restaurantelor si a barurilor a dat rezultate in Barcelona dar redeschiderea lor va duce iarăși la creșterea numarului de infectari, cred eu.
Oricum, nici nu cred ca au ce sa faca.
Patronii au ajuns sa datoreze bani la stat.

In România avocatul poporului iarăși pare sa puna ceva la cale.

,,Instituția Avocatului Poporului s-a sesizat din oficiu după ce Organizația Mondială a Sănătății a recomandat menținerea școlilor deschise, chiar și în condiții de pandemie, și s-a adresat Ministerului Educației, de la care a cerut un punct de vedere. "

[ link extern ]

Deschiderea școlilor va duce la creșterea dramatica a numarului de infectari cu Covid-19.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Deschiderea scolilor nu va duce direct la nimic. Statul copiilor cu botnita va cauza daune masive iremedibile pe termen lung atat din p.d.v. al sanatatii, al dezvoltarii cat si psihologic.
Deschiderea școlilor va duce la transmiterea virusului in mod imperceptibil o perioada mai lunga sau mai scurta de timp pana când se vor vedea efectele.
Elevii care au bunici cu care locuiesc vor arata efectele.
Cei care a parinti tineri nu ii vor afecta dar transmisia virusului se va face mai departe pana când se va ajunge la o noua explozie de contaminări in randul.societatii.
Nici nu ajuta o imunizare de turma dupa.cum am vazut ca s-a stabilit și științific.

Este posibil ca vaccinarea vârstnicilor sa rezolve problema pentru ca daca bunicii vor deveni imuni elevii nu vor mai constitui un pericol pentru acestia.
Depinde si in ce măsură va reuși vaccinarea sa fie făcută în mod eficient pentru reducerea substanțială a periculozitatii transmiterii virusului.
Aici este cheia succesului.
Insa, sunt 3 milioane de varstinici si se va acoperi prea puțin prin 600 000 de.persoane vaccinate dintre care sunt foarte multi bugetari care trebuie si ei vaccinați pentru a se bloca transmiterea virsului pe alte culoare separate de cele cu elevii.

Mastile in spatii inchise au o anumita eficientă si ajuta dar la.elevi va fi problema ca nu o vor purta permanent.
In pauze sunt convins ca o vor scoate o parte dintre ei și degeaba o tin doar in timpul orelor.de.curs.

Eu sunt curios ce va face avocatul poporului.
Daca sesizează CCR va dupa cel puțin o săptămână pana sa dea o decizie.
Oricum,acum vine vacanta de iarna pentru elevi și de abia în ianuarie s-ar putea deschide școlile.
Ar fi o încercare de.ordin politic și pentru imagine politica o încercare de sesizare a CCR.
Unele partide vor sa se folosească de părinții care vor sa se deschidă școlile.
OMS a alimentat aceasta opinie desi este evident ca va creste numarul de infectari daca se vor deschide școlile.

O solutie optima ar fi taberele de elevi ca sa stea in acel perimetru si sa se ocupe de scoala.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)