avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sistemul politic, atat la noi cat si la altii, si-a dovedit incompetenta totala de care sufera. Mare parte din ordinele date au facut mai mult rau decat bine chiar in tari mai serioase precum Franta. Ciudat este ca in situatie de criza cu adevarat mare, incompetentii sunt de obicei inocuiti. Faptul ca nu s-a schimbat nimic si ca, inclusiv in alte tari mari UE, au murit oameni direct datorita deciziilor proaste si ilogice demonstreaza ceva.

La noi e si mai trist pentru ca principala preocupare este indemnarea oamenilor sa mearga la "alegeri" ca sa isi justifice sus-pusii in continuare furtul.

"Cheia succesului" este in tarile cu 20 milioane locuitori care au sub 1000 de cazuri in total si care si-au vazut lejer de treaba, nu la noi. La noi nu exista succes ci doar incompetenta pe toate nivelurile.
Domnule avocat , intrebarea ar fi , daca AP reuseste in demersurile sale , ( si va reusi sa redeschida scolile ) , vor exista profesori sa predea in acestea ? Pentru ca sa le ceri sa-si puna in primejdie viata , stand cu 30 ( minim ) copii , ceasuri in sir , in spatii inchise , va fi greu . Cum le va asigura angajatorul sanatatea si securitatea in munca ? doar exista prevedere in Codul Muncii in acest sens . Poate daca vor fi si cadrele didactice in primul val de vaccinari ...
Daca se va considera ca mastile normale protejeaza profesorii vor fi obligați sa lucreze.
Mai pot pune și placa aceea cu apa și săpun, s.a.m.d.
Va fi insa greu cu apa și săpun intr-o pauza de 10 minute sa se spele un coridor întreg pe fiecare etaj in parte...
Vor spune ca exista dezinfectate date gratuit.
Pai nu se considera ca masca i-a protejat suficient , si nici pe copii , doar de-aceea au inchis scolile . Apa si sapunul , dezinfectantii sunt bune pentru maini , suprafete , etc. Dar acolo unde respira simultan atatea persoane ... Sunt multi profesori care nu sunt foarte tineri , mai au si cate o boala , sau pur si simplu le e frica , indiferent de varsta . Sa vedeti dvs. avalansa de concedii medicale , pe diverse diagnostice ... Poate sa vina ( cum a mai facut ) Curtea Constitutionala - in cazul in care se va apela la ea - sa spuna ca nu-i nici o primejdie ? sau ca e o primejdie , dar profesorii au obligatia sa o infrunte , cu orice risc ? ca nu m-ar mira...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
CHKa, utilizator
Eu sunt de acord cu ceea ce ziceti desi dvs. nu prea sunteti de acord cu tot ce zic eu.

CCR va examina daca exista sau nu neconstitutionalitate in primul rand si nu neaparat pericolul sau lipsa pericolului de infectare in astfel de conditii.
OMS sustine ca, in cazul in care 95% din oameni ar purta masti carantina ar putea fi evitata.

,,Situațiile de carantină ar putea fi evitate dacă toți oamenii ar respecta măsurile de prevenire, precum purtarea măștilor de protecție, a declarat Hans Kluge, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Europa, informează CNN."

[ link extern ]

Eu nu sunt de acord cu acest punct de vedere dar nici avocatul poporului si nici CCR nu prea se pricep la asa ceva.
Deocamdata se asteapta punctul de vedere al Ministerului Educatiei.

Stiti ca OMS sustine si ca mamele infectate trebuie sa isi alapteze bebelusii sanatosi pentru ca asa ar considera aceasta organizatie mondiala.
OMS pare sa considere ca in cazul in care mamele ar purta masti de protectie bebelusii ar fi feriti de infectare.
Nu sunt de acord nici cu acest punct de vedere al OMS.Imi pare inutil sa expui noii nascuti unui risc iminent.
Aveti la acest link detalii in topic cu linkuri indicate:

www.avocatnet.ro/forum/discu...

Este insa posibil ca OMS sa creada ca s-ar putea ajunge la o imunizare naturala a noilor nascuti daca s-ar proceda in acest mod.
Nu spun acest lucru dar in mod logic aceasta ar fi ratiunea pentru a se incerca a se proceda in acest mod.
Ar fi un soi de experiment insa...zic eu...
O astfel de analiza ma depaseste pentru ca ar trebui sa existe studii stiintifice care nu cred ca exista in acest moment dar, ca teorie posibila ar putea fi analizata.

Exista insa o singura problema.
In cazul noului coronavirus pot fi doua sau trei infectari si nu ar fi exclus sa se ajunga si la 10 infectari fara vaccin.
La fel de adevarata poate fi si ipoteza in care dupa 4 infectari sa apara o imunitate naturala si nu fabricata.
Nu stim.

Asa am putea vorbi de selectia naturala dar numai daca va aparea o astfel de imunitate naturala.
Mie imi vine greu sa cred ca la ceva nenatural sa se poata ajunge la o imunitate naturala.
Este posibil acest lucru dar in cateva generatii, tind eu sa cred.
Cred ca Latka ar putea sa ne lumineze cumva pe acest aspect desi nu stiu daca stiinta in acest moment a atins un astfel de nivel de cercetare.
La virusul HIV am impresia ca din mama infectata se poate naste in mod exceptional un nou nascut neinfectat dar fara a avea protectia imunitara impotriva virusului HIV, virus pe care il va putea dobandi ulterior.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)