avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
N-ati raspuns la nimic. Cum se asigura logistica, pentru un numara asa mare de oameni (sute de mii) ? Cum se asigura banii pentru acele teste (zeci de milioane de euro) ? Cum se poate justifica juridic obligativitatea unor astfel de teste ? Cum se poate justifica logic, din moment ce infectarea se poate produce si in sens invers, de la "nativii" de la mare ?

Unde ati dat raspuns ? Sa nu-mi spuneti ca e sarcina guvernului , care trebuie sa se miste repede si cu talent. Asta nu-i raspuns,
Logistic ar trebui sa se poată face testele necesare in funcție de numărul de turiști pe litoral.
In aceste luni Ministerul Sănătății trebuia sa se ocupe de problema, sa caute sa pregătească oameni si sa asigure logistica.
Daca nu se va reuși ne paste o noua stare de urgentă.Guvernul nu poate accepta sa moară oameni si terapia intensiva se va umple.

Cat costa o stare de urgenta?
Ce ar fi mai rentabil economic o stare de urgenta sau testarea pe zona?
Adică investiție in testare sau blocarea economiei?

La mare este cel mai mare pericol.
La munte este mai redus pericolul.

Chestia cu purtarea mastilor nu va ajuta efectiv după parerea mea fiind o masura insuficienta.

Trebuie stiut si cine este infectat ca sa se evite infectarea.

De ce nu s-ar putea efectua 200 000 de teste pe zi sau 100 000 ?
Cati oameni ar trebui si cate aparate si kituri?

Sunt destui bogătași care ar investi în asa ceva daca ar avea avantaje fiscale.
Mie nu imi pasa.cine scoate bani ci sa.rezolvam problema.
Guvernul nu cred ca ar pierde mare lucru daca ar acorda facilități fiscale pentru firmele cu testari covid pentru simplul motiv ca trebuie accelerata testarea pana la valul doi.

Eu am.aratat ca se poate face și testare in judetul fiecăruia cu 6 zile înainte de a se merge pe litoral.

La restul aspectelor v-am raspuns.

Sub aspect juridic, asa cum s-a instituit obligativitatea purtarii mastilor tot la fel se.poate institui si testarea pentru a întra într-un anumit perimetru.
Stiti bine ca fara purtarea mastii este interzisă intrarea in magazin.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
In aceeasi ordine de idei și cei care lucrează pe.litoral ar trebui testati.
Am mai spus acest lucru si anterior.

Fara o testare pe aceasta zona a litoralului nu o sa ieșim nici din lista neagra pentru deplasarea în străinătate.
Nu avem de ales.
Trebuie făcut un efort pentru a nu exista o răspândire in toata tara și nasterea de focare care sa ducă la starea de urgenta.

Starea de urgenta și carantinarea este ultima soluție dar este o soluție statica in acest moment.
Implicațiile economice vor fi dezastruoase.

Cum sa se deschidă in sezonul rece restaurantele?
Vor întra aproape toți in faliment daca nu se vor face testari.

Sunt doua aspecte cu industria Horeca.
Unul este cel potrivit căruia guvernul nu ia multi bani de la ei dar trebuie ca aceștia sa nu intre in faliment fiind vorba si de aspectul.social.

Si testele rapide ar fi utile chiar daca dau o anumita eroare, ele.fiind mai ieftine.
Nu știu în ce sens dau eroare pentru ca si PCR-ul da eroare si arata infectati chiar daca nu sunt...

Dar, dvs. ati considera utila si eficienta o astfel de acțiune cu testarea mai înainte de a se întra în zona de litoral ?
Nu este nici eficienta si nici posibila. Vad ca nu va pricepeti nici la partea logistica, nici la celelalte aspecte, unde nu mi-ati raspuns. Cred ca ma voi opri aici, din comentarii.

Ca sa fie clar, nu e nici fezabil un astfel de proiect, nici util, asta e punctul meu de vedere.
Am inteles.
Este punctul.dvs. de vedere și eu îl respect.

Insa, daca nu se face o acțiune efectiva bazata pe testari zonale situatia va fi sumbră.
Sper sa greșesc eu dar sa știți ca eu nu greșesc aproape deloc in materie de strategii.

Lupta cu noul.coronavirus trebuie facuta si pe inspirație.
Cifrele au dus la.dezastrul actual.
Stiti bine ca marii medici epidemiologi ziceau ca e vorba de o raceala cand eu aveam câteva luni de când îmi era evident pe baza de inspirație ca se va ajunge la situatia actuala.si ca nu este o raceala.
Medicii au greșit grav.
De aici a plecat pandemia mondiala.

Dvs. mergeti pe cifre iar eu pe inspiratie, logica de strategie si aspecte care nu se vad stiintific in acest moment.
Si pana acum nu.m-am inselat.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)