avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Stațiunea Venus nu e goala, cum dealtfel nu e nici o stațiune pe litoral. As zice ca e un grad de ocupare (care variază, în funcție de hotel, de perioada a săptămânii ) de peste 60%.

Vad ca persistati în ideea de a împărți oamenii. Faceți o noua mișcare în sensul Black Lives Matter, ati putea-o numi Covid Lives Matter :). Lăsând gluma la o parte, lucrul asta e o himera și vad ca unele lucruri le intuiti, altele nu :
1. E o problema de testare rapida, gen glicometru. Nu există așa ceva și cele care sunt au o precizie scăzută. Chiar și la cele PCR, de precizie mare, condiția de baza pentru un test concludent e sa nu bei sa nu maninci cu minim 4 ore înainte. De ce credeți ca și la PCR mai ies teste nereușite?
2. Nu se știu, științific vorbind, foarte multe lucruri certe despre infectarea SARS-Cov-2. Există presupuneri despre faptul ca poți ieși pozitiv chiar și după o luna de zile. Eu știu foarte bine lucrul asta, trăiesc cu doi viruși în mine, degeaba îmi fac testul cantitativ la unul dintre ei, virusul hepatitei B, ca nu este detectabil, pentru ca la cel de prezența ies pozitiv. Acceptați pur și simplu ca la SARS-Cov-2 lucrurile sunt încă neelucidate pe deplin.
3.Despre reinfectare când ești deja pozitiv nu știu nimic, nu am citit asa ceva.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
latka, utilizator
Exista certitudine cu existenta virusului după 30 de zile.
Ajunge si pana la 60.de zile.
Ar fi.fost util de stiut daca poate exista reinfecare si prelungire a duratei infectarii din acest motiv sau pur și simplu din alte motive.
Daca ar exista risc de reinfectare ar trebui ca pacientul sa stea singur si nu cu alții.

Mai.exista si varianta cu redesteptarea virusului la cei care au fost infectati după ce au fost confirmati negativ.Dr. Dorobăț de la Iași a aratat aceasta problemă.
Daca acestia pot transmite virusul ulterior ce facem?
Încă nu se stie daca acestia vor mai fi transmitatori in caz de redesteptare a virusului.
Eu cred ca depinde de locul unde se va localiza si răspunsul de aici va pleca.

Necesitatea ca cei infectati asimptomatici sa poată circula mie imi pare o necesitate.
Din acest motiv trebuie gandita o solutie viabila.

Nu cred ca scăpăm de virus prea curând si daca mai durează un an ce facem?

Bill Gates crede ca pandemia va continua și în 2021.

Rusia și Italia am inteles ca au scos deja un vaccin.
Am inteles ca Vladimir Putin si-a vaccinat una din fiice.

La noi va mai dura pana sa avem vaccin.

In Franța am vazut ca vroiau sa scoata ceva de gen testare rapida în fiola ca ca la soferi.

Exista căderi masive de par dupa vindecare.
O.actrita de la Hollywood a aratat cum ii cade parul cand se piaptănă.
Este raspunsul organismului la lupta cu virusul si este consecinta epuizării acestuia întrucât aloca toate resursele ca sa salveze viata.

Este greu sa fi relaxat în aceste conditii...

Noua Zeelanda,.dupa 102 zile fara infectari, a ajuns la transmitere comunitara.
Cel mai mare oraș a intrat in carantina dupa ce păreau ca au scăpat de probleme.
Nu ați înțeles dvs., exista cazuri de persistenta a informației virale, vreo 4 cazuri erau la Sibiu, cam atâtea și la Iași. Asta era concluzia celor de la Iași, ca rămâne latenta acea informație care da pozitiv la teste.

Bill Gates a spus doar ca nu mai târziu de 2021, cu siguranță vom controla situația.

Și Rusia și China au vaccin. Nu au respectat nici o procedură valabilă în lumea civilizată. Încep sa vaccineze.

Italia e abonata la același vaccin ca și noi. Când îl vor avea ei, va fi și la noi.

Actrița de la Hollywood are alte probleme.

Starea de relaxare ajută sistemul imunitar. Nu înseamnă că nu vom fi prudenți.

Și in Noua Zeelanda și în alte părți se întâmplă același lucru. E cam peste tot.
E firesc, nu putem sa ne izolam la nesfârșit.
latka, utilizator
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Iata ce zice doamna dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli infecțioase din Iași:

,,Aș vrea să fac o precizare. Și anume deosebirea între reinfecție, care înseamnă o repătrundere a virusului în organism și o recădere. Cred că în cele mai multe cazuri în care asistăm la o repozitivare după ce pacientul s-a negativat, este vorba nu de reinfecție, ci de recădere. Adică virusul rămâne cantonat undeva în organism – probabil, din ce spun studiile -, undeva la nivelul aparatului respirator. De unde în anumite condiții se redeșteaptă.
Am avut la Boli Infecțioase la Iași 3 sau 4 astfel de cazuri. S-au repozitivat după o perioadă de 10-14 zile de negativare. Din fericire au fost forme ușoare care nu au pus probleme deosebite."

[ link extern ]

Iata ce zic si medicii germani:

[ link extern ]

,,În urma cercetării, experții au constatat că din 100 de pacienți, cu vârste cuprinse între 45 şi 53 de ani, trei sferturi dintre cei care s-au vindecat au făcut RMN-uri la 2 luni de la vindecare și au prezentat semne ale unor leziuni cardiovasculare.’’

Uitați ce a zis dr. Dorobăț.

Știu ca OMS are dubii cu privire la vaccinul rusesc dar daca Putin si-a vaccinat una din fete inseamna ca este sigur pe el.
Au vaccinat si militari de diferite ranguri ca sa aiba imunitate.
Au numit vaccinul Sputnik 5.
Păcat ca este o abordare de felul celei spatiale din anii 60.

Căderea parului nu are loc doar in cazul artistei de la Hollywood. EXISTA mai multe cazuri in lume.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cazurile cu recidiva virusului sunt foarte puține, despre efectele asupra sistemului cardiovascular știam, însă e un efect prea puțin studiat. Nu e surprinzător, virusul nu ataca doar plămânii, asta s-a aflat de mult timp.

In privința vaccinului, puteți sa credeți în eficienta oricărui produs apărut de oriunde. Și China și Rusia au vaccinat personal militar de ceva timp, însă nu asta e procedura obișnuită în lumea civilizată. Acolo (Rusia, China) dacă are cineva vreo opinie contrară, mai mult ca sigur va aluneca pe o coaja de banana, din dreptul unui geam deschis.

Presupun ca nu va doriți să încercați vreunul dintre astfel de vaccinuri și apoi sa dați pe cineva în judecată :).
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)