avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In spiritul întrebării inițiale de la acest post, cred ca vom începe sa controlam infectarea atunci când vom înțelege exact cum e cu Covid-19. O poveste reala, care arată că învățăm cel mai mult din propria experienta :
[ link extern ]
Italia se afla acum pe undeva pe unde ne aflam noi prin luna mai cu cca 300-400 de infectati zilnic.

[ link extern ]

Eu am înțeles logica dvs.
In magazine insa se întra cu masca.

La baruri și terase barmanii si ospătari au masti.

De aceea, problema o constituie transmisia de la turist la turist.
Despre asta este vorba.

Sa nu uitam ca avem port la Constanța și au fost si carantinati oameni care au mai fugit din carantina prin luna martie.
Nu doar intrarea pe la bulgari a generat o crestere a 8nfectariloe in martie.

Nu am inteles ce lămuriri mi-ar da cei de la acel link indicat de dvs. cu privire la.testare.
Singura rațiune pentru care nu ar avea sens sa se faca testare a fi aceea ca sunt mult prea multi infectati.

Va dau și eu sa vedeți ceva si sa imi spuneti ce parere aveti.Este vorba de cercetări din SUA și alte state dar cu orientare către imunitate si imunizare:

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 10 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Degeaba căutați explicații, eu sunt pe litoral acum, tot personalul din hoteluri, magazine, terase poarta masca asa cum se poarta de mult timp cam în toată România, adică sub nas. Prin urmare, dacă ar fi multe persoane infectate pe litoral, acești oameni care oferă servicii a fi expuși. Nu ar avea cum sa scape de infectare.

In ceea ce privește link-ul pe care l-ați pus, nu spune nimic nou, ba chiar foarte puțin, față ce deja am postat și ați citit în acel articol, despre ipoteticul rol jucat de celulele T.
Celulele T joaca doar un rol ipotetic?
Eu am inteles ca studiile ar arata clar...

Pe litoral sunteti cu treaba sau in vacanta?

Masca sub nas ajuta si ea cat de cat, se pare, decat sa nu se poarte deloc.
Asa pare sa vina raspunsul din judetul Constanta.

La Bucuresti inca se intra in magazine fara masca de protectie.Bucurestiul a ajuns sa conduca autoritar la numarul de infectari, asa cum stiti ca eu am prevazut inca dinainte de a se sfarsi starea de urgenta.Si nu am gresit.
Cu masca sub nas ca pe litoral este bine in aceste conditii...
In metrou au inceput oamenii sa poarte masca dar o mai tin unii si sub nas.

Poate exista si ipoteza ca vanzatorii, etc., sa fie imunizati temporar sau ipoteza sa transmita si ei la randul lor daca nu au fost testati in cazul ar fi sau ar fi fost asimptomatici.

Vedeti si dvs. ca in ceea ce priveste noul coronavirus imprevizibilitatea este la ordinul zilei.

Nu trebuie sa ne luam dupa anumite criterii care nici macar nu stim cata siguranta au in realitate.
Daca este mare numarul de asimptomatici virusul se poate transmite la cateva sute de tineri fara sa se stie nimic pana cand devine simptomatic unul dintre ei sau pana cand transmite la un membru de familie mai in varsta.

Exista informatii cati dintre cei care sunt vanzatori, barmani, etc., pe litoral au contacte cu persoane varstince?

Stiti ca un contact de 10-20 de secunde intre persoane cu masca nu inseamna ca se va transmite virusul.
Sunt multe variabile care ar trebui luate in calcul dar oricum am gandi si socoti doar cu testare s-a vedea clar care este situatia reala la modul concret.Fara testare putem face doar diverse supozitii.

De ce nu se incearca a se face o evaluare bazata pe criteriul cati tineri au contact des cu persoane varstnice ca sa putem avea anumite elemente orientative.
Persoanele varstice devin in proportie de cca 80 % simptomatice daca au contact cu persoanele infectate.

Ar fi si acesta un criteriu in baza caruia sa se procedeze la testari si s-ar reduce substantial numarul de teste necesare.

Exista insa o alta problema de natura institutionala, si anume, aceea ca multi nu vor sa fie testati ca sa nu ajunga la containere ( ca sa il citez pe Mircea Badea).
Problema cu containarul o reprezinta si aceea ca o persoana poate sta izolata si 5-6 luni pe an daca ajunge sa se reinfecteze de mai multe ori si aceasta este o ipoteza posibila.

In plus, se mai ridica si intrebarea, ce ar face statul daca ar avea 10 000 de infectati in 3-4 zile in diverse judete pe baza de teste?
Nu va speriati, este doar o intrebare si nu inseamna ca este adevarat.
Dar, oare este nedevarat asa ceva?

De aceea, se ridica intrebarea, ce ar face statul?

Ultima modificare: Luni, 10 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Despre sistemul imunitar nu se cunoaște într-atât de mult pe cât se crede. Cu atât mai puțin despre celulele T. Nu există nici un studiu care sa fi dovedit fără dubiu rolul lor de baza de date a sistemului imunitar, ce permite rapid crearea de anticorpi specifici. E o teorie pe care o îmbrățișează mulți.

Pe litoral sunt turist.

Masca sub nas e ca și cum nu ai purta. Nasul, organul prin care inspiram, e principala poarta de intrare a SARS-Cov-2.

Nu știu ce poate face statul, ideea e ca nu poți trece atât de brusc la 10000 de infectați.

In rest, sfatul meu e sa fiți mai puțin stresat, virusul se lipește cu precădere de persoanele stresate :). E drept ca și de cele imprudente, asa cum v-am postat povestea celui cu jurnalul.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)