avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sunt sute de sate si alte zone parasite, multe cu posibilitati turistice. Se pot face acolo tabere libere de orice. Nu e problema, ca nu mai exista localnici.

Treaba cu testarea masiva e cu dus si intors. La compania mea s-au testat in masa aproape toti angajatii. Si ce s-a obtinut ? Vacante moca de doua saptamani pentru o destul de mare parte din ei. Zero simptome, zero probleme medicale dar lipsa masiva de personal pentru liniile de productie si suport. In loc sa munceasca, lumea sta acasa degeaba pe banii statului, adica ai tuturor. Restul care nu au castigat la "loto" trebuie sa munceasca sa acopere si turele celorlalti. Pai e corect ? Nu. Nici normal.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2020
BX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imi si imaginez, va fi o distractie pe cinste. Eventual asimptomaticii se vor distra, devenind restauratori de case, vom avea cite un Viscri in fiecare zona Covid-19, imediat dupa aia toate capetele incoronate din lumea asta vor adopta cite o astfel de casa restaurata si milioane de turisti vor navali in aceste foste statiuni Covid=19.

Ce idee geniala !

Angajatii aia trebuiau trimisi de urgenta in "taberele de restaurare case parasite, din sate depopulate ". Asa salvam si turismul din Romania. Dar timpul nu-i pierdut. Data viitoare, cind va iese biletelul Covid-19 la testarea organizata de angajator, sa va oferiti voluntar intr-o astfel de tabara, sau sa va puna direct guvernul, sedus pina atunci de ideea geniala a zonelor Covid-19. Nu aveti de ce sa va opuneti, va veti distra la maxim.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2020
latka, utilizator
acest răspuns util
Nu problema spatiilor as zice ca e cea mai mare ( cu toate ca e si asta ) ci a celor care le vor asigura functionarea . Daca vrei sa-i relochezi pe asimptomatici , trebuie sa le si asiguri tot ce au nevoie , nu doar cazarea . Mese zilnic , curatenie , magazine , restaurante , colectare deseuri cu biohazard , un luuung sir de servicii de prestat . Si toate in mediu cat se poate de primejdios , 24/7. Eu , una , nu mi-as asuma astfel de risc pe nici un fel de salariu. Decat sa inchizi firma cu totul , cum s-a intamplat la Arctic Gaesti , riscand sa ajungi sa pierzi afacerea , cu pierderea clara a clientilor care urgent merg la concurenta , ajungand toti salariatii ( simptomatici , asimptomatici sau sanatosi ) in somaj, mai bine faci ce-ti sta tie , angajator , in putinta , sa limitezi eventualele imbolnaviri . De altfel , te obliga si legea sa asiguri sanatatea si securitatea in munca . Cred ca inca nu se constientizeaza ce cumplita criza economica urmeaza , cu ce efecte la nivelul fiecaruia dintre noi , altfel nu ar fi atatia care sa fie preocupati de orice altceva decat pastrarea cu orice pret a locului de munca .
Alte firme locale nu s-au inchis avand mult mai multe cazuri si ca nr si ca procent din angajati decat Arctic Gaesti. A contat puterea politica a unora.
acest răspuns util
Si o fi corect din punctul de vedere al angajatilor ? Pe Arctic nu a inchis-o autoritatile, conducerea a preferat sa nu riste sanatatea si chiar viata angajatilor , si si-a asumat mari riscuri economice . A fost un angajator foarte corect , in opinia mea .

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)