Ba o sa iasa, zic eu, zonele Covid-19 sunt o distopie, fantasy, fiction.
Nu ati gindit nimic inaintea guvernului. Populatia cea mai mobila in vacante e formata din cei tineri. Tot ei sunt cei care se vor duce la scoala in toamna. Daca sunt si cu preponderenta asimptomatici, sau fac forme usoare, transmiterea virusului intre ei nu ar fi o catastrofa. Pe de alta parte nu a fost lasat chiar totul la liber, exista si acum destule restrictii, de distantare fizica si sociala.Imunizarea cu preponderenta in rindul acestei categorii de virsta ne va face si noua (eu oricum sunt tinar pe dinauntru :)) ), celorlalti, viata mai usoara.
Singura problema reala este transmiterea virusului catre persoane vulnerabile, cu risc mare de a face forma grava Covid-19. Aici intervine responsabilitatea sociala a familiei respective, cei tineri ar trebui sa aiba o distantare sociala suficienta fata de membrii mai vulnerabili. .
Guvernul nu le poate prevedea pe toate si sa supravegheze fiecare posibila situatie de infectare.
Oricum, real sau nu, orice scenariu se va dovedi cu sanse mari de reusita, vizibile, odata cu aparitia acelor tratamente/vaccinuri ce schimba radical situatia.
Ma refeream la guvernul României.
Eu despre acesta ziceam.
Daca o luam în ordine cronologica atunci cand guvernul habar nu avea ca vine coronavirusul si ca odată intrat va fi de rău...eu deja stiam...
Insa, nu guvernul e de vina în sine decat daca am analiza ca nu au avut consilieri buni pe Covid 19.
Nu avea de unde sa stie Orban ce e cu noul coronavirus daca nu era informat.
Și aici apare întrebarea, cine sa îl informeze?
Chestia cu SF-ul am auzit-o înainte de a întra virusul in tara.
Lăsând la o parte vechiul SF care se vede ca nu este SF, eu va spun ca zonele Covid-19 constituie mijlocul de control în momentul.de fata al pandemiei.
Respect faptul ca nu sunteți de acord cu asa ceva dar este ceva inevitabil daca vrem sa controlam situatia fara stare de urgenta.
Prof. Streinu Cercel, in luna februarie, a propus sa fie duși toti vârstnicii undeva în izolare sau carantinare.Este vorba de acel.document care a creat un mare scandal.
Aceasta nu era o solutie deoarece durata pandemiei urma sa.fie de durata îndelungată..Daca pandemia dura 2 luni, asa cum au crezut autoritățile ar fi fost o solutie.Prin urmare, nu imi vorbiti de inteligenta autorităților in problema Covid-19.
Nu este deloc ușor cu soluțiile chiar daca ești medic epidemiolog.
Trebuie o strategie mult mai inteligenta chiar daca pare SF.
Acum, oamenii au început sa accepte sa le moara rudele in vârstă dar acest lucru nu se poate impiedica doar cu purtarea mastilor, pentru ca pensionarii poarta masti de protectie si respecta regulile.
Eu nu sunt de acord cu aceasta abordare.
Este o abordare gresita si consecințele nefaste pot fi evitate.
Adineauri am fost intr-un magazin unde din 10 persoane 7 nu purtau masca.
Aveau masca dar o țineau pe barbie.Am întrebat mai demult niște persoane de etnie rroma daca au masca si au zis ca au...in buzunar.Vorbeau serios și au scos mastile sa arate ca au...
Vorbesc serios.
Tinerii nu poarta masca din varii motive.
Este dreptul lor sa fie infectati dar este dreptul celorlalti care nu vor sa se infecteze sa nu aiba contact cu ei.
A mai apărut si problema ca cei care erau convinși ca virusul exista nu mai știu ce sa creada...
Altii, care ziceau ca virusul nu exista azi purtau masti.
Unul dintre aceștia era supernervos cand ii ziceam ca virusul exista...
Astazi m-a salutat cu masca pe fata in scara blocului.
El nu purta masca nici in magazin ca virusul.nu există...
Ce Dumnezeu sa mai înțelegem...?
Daca cei care cred sau nu cred ca exista virusul vor sta împreuna in relaxare in zonele Covid-19, vor avea ce discuta pentru ca nu e vorba de izolare ci de socializare.
Ce mai contează daca ar crede sau nu ca exista virusul daca nu ii contaminează.pe altii?
Situatia cu zonele Covid-19 poate fi valabila și pentru cei asimptomatici din ziua de astazi fara a fi necesara o testare masiva asa cum am mentionat initial.
Asa, nu ar mai cheltui guvernul bani suplimentari si cei confirmati pozitiv, eu zic ca ar accepta sa.mearga in excursie.
Domnule avocat , nu renuntati - se pare - la ideea cu zonele covid , eu v-am intrebat in alt post , cine vedeti dvs. ca le va deservi ? Ganditi-va ce numar mare de oameni ar necesita , si toti ar trebui sa accepte sa lucreze intr-un risc imens , cu mare incarcatura virala , si protejandu-se cu ce? Nu exista decat acele combinezoane , altceva nu ar putea fi eficient in asemenea mediu . Ziceati dvs. ca se poate rezolva , dar nu ati spus cum . Mie nu mi s-a parut ca celor care stiu ca virusul exista li se clatina convingerile , ba dimpotriva , sunt tot mai putini . Duminica, Vasile Dancu ( nu un foarte mare prieten cu cei din guvern ) prezenta rezultatele unui sondaj de opinie care spunea ca 77% din respondenti considera ca e potrivita masura purtarii mastii in spatiile DESCHISE aglomerate . Pe mine asta m-a incurajat , va spun deschis. Mai spunea ca oamenii cred din ce in ce mai mult in spusele medicilor , nu ale politicienilor . Si asa si trebuie . In Germania , spunea un ziarist neamt in direct la Digi24 , amenzile pentru nerespectarea regulilor pot ajunge la 20.000 euro la persoane fizice . La noi s-au considerat prea mari , si asta doar pentru ca e an electoral si guvernul trebuie dinamitat cu orice pret ( pret exprimat in oameni bolnavi , in morti chiar ) . Poate ca dvs. ati fost un vizionar intr-ale urmarilor virusului , dar se pare ca ati fost cam singurul , nici o tara din lume nu a reusit sa stavilesca prea mult raspandirea acestuia. Guvernele nu pot da - deocamdata- decat niste masuri de bun-simt de preventie , daca oamenii le respecta sau nu , asta e destul de putin controlabil . Nu stiu la dvs. cum e , la mine in oras nu prea vezi oameni fara masca in spatii inchise , nici in autobuze. Si chiar - infamie - se masoara temperatura la intrarea in hipermarket si nu protesteaza nimeni . Dar eu sunt din Ardeal , si , dupa cum considera unii-si-altii , suntem mai “ incetuti “ . Eu as zice ca, atunci cand ni se prezinta ceva care are logica , putem accepta si respecta , suntem mai disciplinati . Ideea lui @latka e cat se poate de plauzibila , si as zice ca nici nu poate fi altfel . Tara trebuie sa mearga inainte , nu toti se vor imbolnavi , si , fireste , nu toti cei bolnavi vor muri . Important este sa se faca tot ce e posibil ca cei bolnavi sa primeasca ingrijiri medicale ( atat cat sistemul medical poate da ) , si cam atat . In asteptarea unor remedii , care vor veni sau nu , timpul ne va spune...
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Raspunsul d-lui avocat va fi ca nu e nici o problema, vor deservi tot asimptomatici. Ce simplu e in teorie ?
In practica nu e asa, cum obligi oameni sa lucreze in astfel de conditii ? Nu exista baza legala. In plus, in orice statiune sunt si localnici. Pe aia cum ii vei exclude, nu le mai dai voie sa circule ?
Cum vei forta, legal, niste oameni sa mearga sa se "distreze" intr-un loc anume ? Fiecare are un alt mod de a percepe distractia.
Zonele Covid-19 sunt un fel de ghetouri, cum a fost in Varsovia, pe vremea nazistilor.
Din punctul meu de vedere e o distopie. Daca un astfel de proiect ar fi fezabil, aparea de mult timp, undeva in lumea asta.