latka a scris:
Nu ma intereseaza Franta, sau alta tara, am oricum o ipoteza care, in opinia mea influenteaza aceasta conduita a multor guverne, de a nu se repezi la masuri drastice de carantinare. Singurele lucruri care le fac sunt sa puna tot felul de "bariere" celor veniti din alte tari, teste negative, carantina scurta etc.
Ceea ce cred ca si guvernul de la noi gindeste dar nu rosteste, este faptul ca apropierea deschiderii scolilor si a sezonului rece ar impune cumva ca pina atunci sa existe o parte insemnata a populatiei care a trecut prin boala si, intr-o masura mai mare sau mai mica (asta nu e stabilit stiintific cit de lunga e perioada ) s-a imunizat. Daca in sezonul vacantelor de vara nu faci asta, atunci cind ? Asa ca mai usurel cu restrictiile, mai dam o amenda, mai aratam cu degetul, dar nu gituim circulatia persoanelor.
Asta e "feelingul" meu, ca se doreste ca pina in 15 octombrie - 1 noiembrie sa ajungem la un numar rezonabil de persoane care au trecut prin Covid-19. E cinic, dar daca vaccin inca nu avem, tratament nu avem, altceva nu e. Altfel, persoanele responsabile, care se pazesc singure de posibile situatii de contact, sa fie sanatoase si sa-i invete si pe altii. Cine nu pricepe, Dumnezeu cu mila !
Cam asa cred ca se gindeste si-n alte tari.
Nu o sa iasă aceasta socoteala.
Si eu am gandit-o înaintea guvernului, cred eu, dar nu este funcțională.
Nici măcar Suedia nu a ajuns la asa ceva si a lăsat liber totul.
Mai avem haosul din SUA unde degeaba sunt 50 000 de infectari pe zi daca am înțeles eu bine situatia.
Varianta cu zonele Covid-19 este singura care o vad cu șanse de a se menține un control asupra situatiei si de a se menține o carantinare rezonabila.
Situatia din Franta prezintă importanta analitica intrucat arata ce va fi si la noi și la alții ca si varianta posibila.
Trebuie insa vazut ce a determinat situatia din Franta.