avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
CHKa a scris:

“ Doar “ atat ati vrut ? Sa nu existe virus in Romania ? Si care cetatean al Terrei nu a vrut la fel , sa nu existe risc de contaminare la el in tara ? Un singur lucru ocoliti , cu dibacie de avocat , sa spuneti : cine va deservi oamenii in zonele covid ? Daca ar trebui sa pledati intr-o sala de judecata unde ati stii cu certitudine ca exista un infectat, ati face-o ? Eu , una , nu cred... Ceea ce propuneti dvs. nu e decat tot o colivie , doar ca ceva mai mare si cu gratii aurite , dar colivie . Asimptomaticii nu se plang doar de faptul ca sunt tinuti in casa , ci ca li se ingradeste dreptul sa aleaga ei unde vor sa mearga , la un prieten , la terasa lor preferata , la statiunea pe care o aleg ei , nu unde sunt trimisi . Va aparati cu indarjire ideea , dar stiti si dvs. ca nu e fezabila .Cand spuneti de robinetul deschis , inteleg ca va referiti la cei din diaspora care s-au intors in tara . Nu aveai cum sa le refuzi intrarea , sunt cetateni romani si-i apara constitutia. Cu toate astea , in starea de urgenta au fost carantinati in spatii anume ( pe care unii le-au si devastat , dar asta e alta poveste ) . Doar incepand cu starea de alerta , si cu marsavia acelor atacuri la CCR , situatia a degenerat . Dvs. considerati ca problema e scapata de sub control , convingerea mea e alta : depinde ce si cat vrei sa controlezi . Scopul autoritatilor este doar sa limiteze imbolnavirile pana la a tine sistemul medical in stare acceptabila de functionare , sa nu colapseze . Mai mult nu ai ce sa faci , boala nu poate fi eradicata , nu ai vaccin , nu ai tratament . E , oarecum , ca medicina paleativa , se trateaza simptomele pe masura ce apar , nu boala in sine . Daca vom avea sansa unui vaccin eficient , sau a unui tratament eficient , urmeaza sa vedem . Altfel , va actiona selectia naturala , cum a fost si la epidemiile din secolele trecute , doar ca atunci oamenii nu calatoreau atat de mult si atat de usor . Globalizarea are avantaje , dar si destule dezavantaje.

Stimata doamna, Romania avea posibilitatea sa nu aiba noul coronavirus in tara.
A nu se intelege ca acuz guvernul de asa ceva.Intreaga lume politica din Romania este vinovata.Avem alesi in parlament care ce au facut?

Italia, Spania, Franta si altii din vest nu au avut nicio sansa.
Noi am avut sansa aceasta.
Daca se facea abordare de razboi virusologic si nu de aiureala mondiala se putea.
Romania avea sansa de a nu se intra in zone necarantinate de catre cei veniti din strainatate si nici iesirea din aceste zone de carantina asa aiurea.Eu nu acum zic acest lucru pe acest forum ci de la inceputul lunii martie.Mult timp nu am scris ca sa nu produc panica...ca aftfel din ianuarie as fi inceput sa scriu...
Toata lumea ma asigura ca autoritalile se vor descurca.Dar...nu insasi autoritatile...pentru ca nu am discutat direct cu acestea ci cu persoane aiurea interpuse.Erau insa persoane care eu cred ca ar fi putut ajuta.Persoane care nu au crezut ca va intra in Romania noul coronavirus...tocmai pentru ca au coinsiderat ca autoritatile se vor descurca...

In acest context, am considerat ca, daca atunci cand eu zic ca ma descurc chiar ma descurc si fac fata la orice situatie asa ar trebui sa se ocupe si unii care sunt foarte multi.Eu sunt si extrem de enervant de sigur pe mine...
Era simplu din punct de vedere strategic dar probabil greu pentru guvern din punct de vedere financiar.
Insa, oricat de greu ar fi fost pentru guvern se impunea de a nu intra virusul in tara pentru ca vedeti si dvs. ce avem acum.
O zapaceala totala.

Eu nu propun o colivie aurita ci o libertate mai mare a celor infectati si asimptomatici.
Nu putem discuta despre o libertate deplina a celor infectati dar nici de o inchidere a acestora in cativa metri patrati fara a avea vreo vina decat aceea ca au fost infectati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
D-le LASCOSCHI nu exista absolut nici o șansă ca România să nu aibă infectare de SARS-Cov-2. Absolut nici una. Nici Coreea de Nord nu a reușit asta, nici Vietnam, prin urmare nu mai insistați cu astfel de utopii. Ma așteptam de la un om de drept sa priceapă ca un stat democratic, nu o dictatură, să nu poată, cel puțin juridic, sa împiedice răspândirea virusului.

Nici Ungaria, care iarăși închide granița a nu știu câta oară, nu a reușit asa ceva.

Ce înseamnă acel război virusologic? Altă distopie, cum sunt stațiunile Covid-19? La momentul începerii pandemiei, aproape nimeni nu știa cu ce se confrunta.

Ba mint, sunteți singura persoană pe lumea asta. Atunci de ce mai puneți întrebări?
latka, utilizator
Daca vreti sa ma contraziceti in ipoteza concreta conform careia fara a intra in Romania o persoana virusata ar putea aparea noul coronavirus nu aveti nicio sansa.
Ar insemna sa existe ipoteza cu aruncarea unei fiole cu Sars Cov-2 in Romania ceea ce este complet exclus.
Nimeni nu ar face asa ceva impotriva Romaniei.

Daca nu intrau in Romania persoane infectate nu aveam noul coronavirus.
Despre asta vorbim.

Ungurii vor sa isi inchida granitele, daca am inteles eu bine:

[ link extern ]

Ceea ce zice presedintele Frantei este fix zero.
Ungurii au dreptul de a face ceea ce considera ei a fi corect corect in lupta cu acest nou coronavirus.

Fiecare stat trebuie sa isi gandeasca singur propria strategie de aparare.
Ca va fi buna sa nu, ramane de vazut.

Eu sa stiti ca imi mentin punctul de vedere.

Este prea tarziu acum ce fac ungurii dar e treaba lor.
Domnule avocat , daca de pilda Putin , de la “ inaltimea “ staturii sale de sef de stat v-ar oferi , asa , ca o favoare personala, vaccinul l- ati accepta ? Ati avea incredere ca e suficient testat? Ca nu are te-miri-ce efecte adverse ? Nu cred ca exista vreo tara sa aiba incredere in rusi sau in chinezi , primii dadeau cifre minuscule de imbolnaviti si existau filmari cu kilometri de ambulante asteptand sa lase bolnavii in spital , ceilalti au amanat criminal sa faca publica infectarea , si ne-au adus unde suntem . Cine realizeaza vaccinul va trebui sa documenteze credibil pentru comunitatea stiintifica mondiala ca e eficient , de aceea si dureaza atat realizarea unuia . Cu tot progresul stiintific , eu nu cred ca in 2021 il vom avea , daca ne ajuta Pronia Cereasca , in 2022 , dar asta e doar o parere fara fundament stiintific , doar din ce am citit despre alte vaccinuri . Ziceti dvs . de zonele covid unde ar deservi asimptomaticii alti asimptomatici , dar uitati ca acolo ar fi de stat doar 14 zile . S-ar schimba tot personalul din doua in doua saptamani ? Voluntarii ar putea lucra in zona cu asemenea risc biologic doar in costumele impermeabile ale medicilor , cu masti FFP2 , viziere , ochelari , etc . , incarcatura virala ar fi identica cu cea din spitalele covid . Vedeti dvs. ca o asemenea intreprindere ( nu in sensul de societate comerciala ) ar putea fi fezabila ? Daca da , cu toata stima , se vede ca aveti o profesie liberala si nu stiti ce inseamna sa pui pe roate asa ceva . Vedeti dvs. Parlamentul sa voteze o lege in sensul asta ? Si daca ar vota , credeti ca Avocatul Poporului nu va avea nimic de zis ? sau CCR ? Constitutia noastra ( si poate nu numai a noastra ) nu e facuta in asa fel incat sa poti incalca drepturi si libertati intr-o asemenea situatie de - de exemplu - razboi biologic ,cel putin nu la nivelul la care ar fi necesar sa fie incalcate . Situatia de acum e oarecum similara , doar ca noi ne-am proptit in dilema asimptomaticilor , sunt sau nu .bolnavi ? De ce ziceti ca vesticii nu stiu de capul lor ? Stiti vreo alta tara de pe Terra care gestioneaza situatia mai bine ? In nici o tara , din cele patru zari , nici o minte luminata ( ca vor fi si de-astea ) nu a vazut ce solutie la-ndemana e cea cu zonele covid ? Serios , domnule avocat , nu e fezabil si pace...Si inca o intrebare care , sincer , ma framanta : ziceti dvs. de rezolvarea acestei situatii . Care ar fi circumstantele in care ati considera rezolvata problema ? Ce parametri ar trebui atinsi ? Sa nu spuneti ca ar trebui sa dispara covidul din tara , ca atunci sunteti un visator...
CHKa, utilizator
Daca Putin insusi s-ar vaccina in fata mea, cu medicii mei m-as vaccina si eu.Cu tot tacamul pe analize.Nu as vrea sa ma vaccinez eu si Putin sa aiba un vaccin fara relevanta.Eu nu am incredere nici in Donald Trump, presedintele SUA.
Doar fata lui Putin a fost vaccinata, nu si el.
Aici chiar nu am inteles ideea...
Putin este foarte sigur pe vaccin daca fiica lui a fost vaccinata.

Eu nu stiu de cat timp stiu rusii si chinezii de noul coronavirus.
Poate ca nimeni nu va afla sau vom afla peste 50 de ani.

Avocatul Poporului nu poate contesta o cu succes asemenea lege...
Asa consider eu si nu cred ca gresec...
Se ofera atat de mult incat nicaieri in lume nu exista asa ceva acum.

Cu atacarea pe legea veche am avut rezerve.

CCR nu trebuia sa se grabeasca.
Asta este critica mea.
Daca judecau acum nu mai conta...

CCR putea judeca in septembrie si nu mai conta...

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)