avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CHKa a scris:

nu poti sti daca esti in perfecta stare de sanatate , poti doar presupune - dupa aparente - ca nu suferi de nici o boala , dar nu asta ar fi neaparat motivul , ci ca nu exista nimeni ( cu exceptia copiilor mei ) pentru care sa merite sa-mi risc viata .

Exista in momentul de fata niste rezultate provizorii care pot anticipa ce fel de boala Covid-19 vei avea si cu ce probabilitate.
1. Barbatii se imbolnavesc ceva mai usor decit femeile.
2. La spitalul Colentina au un protocol prin care, in urma a doua analize (greu de retinut numele, am vazut stirea la ProTV, dimineata) se poate prognoza ca vei face forma grava a bolii.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2020
latka, utilizator
Asta ar fi extrem de interesant , daca prognoza ar avea un procent rezonabil de acuratete , trebuie urmarita informatia .In legatura cu sexul celor care se imbolnavesc , am observat si eu , dar la numarul celor decedati , ca aici sunt date publice , mor mai multi barbati decat femei .
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2020
CHKa, utilizator
Ce tari dezovltate CHKa ?
SUA nu e dezvoltata ?
Nu e pe primul loc ?
Nu are cel mai "pe bani" sistem medical ?
Nu se lauda ca-s cei mai tari in orice ?

Treaba cu asigurarile e o pacaleala de marketing, mai ales la locuinte. Offtopic, oricum.

Draga latka, am imunitate la mai toti virusii inventati vreodata, inclusiv mare parte din cei de cateoria de bio-pericol 4.
Am fost in contact cu virusi cu adevarat periculosi si nu am avut absolut nimic, tocmai d-aia m-am si testat undeva unde se fac teste cu adevarat la nivel de expert. Rezultatele imi sunt suficiente sa pot sta in orice zona in conditiile actuale, inclusiv mijloc de focar internati, fara sa am vreo problema si fara sa raspandesc nimic mai departe.

Cu imunizarea populatiei generale eu si fi procedat la liber: contact direct intre toti care nu au boli grave. As fi incurajat vacantele si adunarile in spatii inchise. Si nu din considerente proprii, ci generale.
In 3 luni se rezolva problema in mod practic, fara cheltuieli, fara fonduri deturnate si fara sa moara oameni nevinovati din cauza incompetenteti alora de sus.

"Cum sa fie necesar intotdeauna acest amestec, daca provoaca reactii adverse grave ?!?"
Este necesar pentru a nu se degrada foarte repede continutul dozei de vaccin, in acest sens.

"cum se poate spune ca nu sunt teste preclinice suficiente, daca mai e un singur stadiu pina la aprobare ?"
Pai nu e clar ca n-au fost ?
Durata medie de a creea un vaccin relativ sigur este de 7 ani, chiar Faucci a spus-o la interogatorul din congres.

Statistici ?
Ma pasioneaza ca alea de la fotbal. Adica deloc. Alea nu-s satistici, alea-s baubau generator de frica. Doar ca lumea se imunizeaza incet, incet si la asta. Statisitica e una sigura: ai o constanta in timp de raport testati / pozitivi folosind un test cu relevanta foarte scazuta.
Pai nu e exact ce am spus si eu ? Nici in tarile dezvoltate , nici in SUA nu exista tratament , Doar ca cei care platesc au conditii mai bune , tehnologie mai avansata , medici si asistenti mai multi , dar de covid mor la fel . Ce legatura are competenta autoritatilor daca nu ai nimic in toata lumea care sa fie eficient in lupta cu virusul ? Normal ar fi fost sa nu fi luat nici o masura si sa-si joace fiecare sansa? Extrem de cinic.... A incercat Suedia , nu-i asa ? Si au trecut nu 3 luni , ci vreo 6 , si nu au imunitate de grup , au destui morti si n-au realizat nimic . Nu prea am priceput cum de guvernantii incompetenti au ajuns sa produca moartea unor nevinovati si cu imunizarea naturala ar fi murit mai putini. Sau ar fi murit mai multi , dar acestia nu erau nevinovati ? Va felicit ca aveti o asemenea imunitate , e de invidiat , dar putini sunt cei care o au . Restul , covarsitoarea majoritate , nu merita sa se faca eforturi pentru viata lor ? Apare , cumva , o noua super-rasa , cum o considera Hitler pe cea ariana ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai lasati-o cu "am fost in contact cu virusi cu adevarat periculosi si nu am avut absolut nimic", sunteti un Superman se pare, nici un agent patogen de grupa a 4-a, la care nu exista tratament, nu va doboara. Haida de ! :))))

Toate cele 170 de vaccinuri care sunt acum in dferite stadii trec prin teste preclinice. Cred ca nici nu ati deschis linkul, sunt acum in astfel de teste 139.

Durata medie a producerii unui vaccin a scazut mult in ultimii ani:
"Spre comparație cu alte vaccinuri, în cazul celui pentru COVID-19, testele pe oameni au început cel mai repede de la declararea focarului, potrivit standardelor OMS, în:
Covid-19 (2020) - 67 de zile
H1N1 (2009) - 89 de zile
Ebola (2014) - 164 de zile
SARS (2003) - 323 de zile
Zika (2015) - 454 de zile
În cazul SARS și Zika, epidemiile s-au încheiat înainte de finalizarea dezvoltării, iar vaccinurile nu sunt încă aprobate pentru utilizare."
[ link extern ]

In privinta solutie dvs. privind imunizarea generala, iar sunteti unicat, nici aia din Suedia nu au reusit asa ceva. Am doar o curiozitate, cum v-ati fi asumat responsabilitatea pentru asa ceva. Americanii au o vorba :" Put your mouth, where your money is". Ce garantii aveati ! :))))

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)