avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si ce garantii ar putea exista ca fiica lui Putin nu a primit o fiola de ser fiziologic ? Absolut nici una ... Nici eu nu am incredere in Trump , nu e decat un fanfaron cu - din pacate - o uriasa putere pe mana . Dar este reprezentantul SUA la cel mai inalt nivel , daca poporul american a avut increre in el , cu el se discuta la nivel de state. Despre atacarea unei asemenea legi , poate dvs. ca profesionist al dreptului vedeti altfel problema decat un profan , dar eu nu vad decat ca AP si CCR au facut un tandem cu unicul scop de a submina orice ar fi facut guvernul intr-o situatie cu totul exceptionala , ne-mai-intalnita si , prin urmare , nereglementata . Daca cele doua institutii erau in stare sa se ridice la statura pe care ar trebui sa o aiba , ar fi inteles ce moment crucial traim , ce masuri cu totul exceptionale sunt necesare si ca acestea fiind cu totul temporare , ar putea sa se uite pentru moment in alta parte , sa mai amane luarea unor decizii . Nu sa renunte , doar sa mai temporizeze . Stingi incendiul , - sau macar il aduci sub control - si pe urma poti sa tot dezbati despre sexul ingerilor ...
In momentul de fata virusul nu mai poate disparea.
Avem exemplul cu Noua Zeelanda unde timp.de 102 zile nu au mai fost cazuri confirmate dar existau asimptomatici. De aceea, se poate spune ca asimptomaticii transmit virusul.
Daca asimptomaticii nu.ar fi transmis virusul am fi putut scapa de virus.

Zonele Covid ar avea tocmai rolul de a tine virusul izolat dar intr-un perimetru larg.
CCR nu cred ca ar ridica probleme.
Prin lege se poate dispune internarea si izolarea si acum nu se mai considera neconstituțional.
Zona turistica Covid ar constitui o alegere libera a persoanei confirmata pozitiv, nefiind ceva obligatoriu.
Pentru tineri ar fi de mare ajutor.

S-ar reduce si transmisia virusului.
Cu cât avem mai multe persoane confirmate pozitiv cu atat vom avea mai multe decese.
Este necesar sa se stie cat mai exact numărul de asimptomatici si acest lucru nu se poate face decat prin testare.
Vacanta asimptomaticilor in zone Covid inseamna zile de viata în plus pentru alte persoane varstice, persoane cu care acestia nu vor întra deloc in contact.

Pe tineri nu prea ii interesează de viata celor varstnici decat in mica proporție.
Ei constituie un pericol pentru viata celor de peste 55 sau 60 de ani.
Tinerii vor sa isi trăiască viata in mod liber.

Chiar nu înțeleg de ce tindeti toti sa credeți ca se încalcă drepturi cu zonele Covid-19 când de fapt se garantează drepturi in acest mod.
Nu vad nimic dictatorial aici.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la un post de televiziune, sau de radio, sa va promovați și validați ideea. Dacă nu credeți ce vi se explica aici, nu mai are sens discuția, e neproductiva. Nu va mai "încurcați" cu noi, mergeți sa discutați cu alții, mai destupati. Sa va vad!
Daca nu v-as fi considerat destupat nu as fi continuat discuția.
Pe mine ma interesează punctele de vedere pertinente si concludente chiar daca nu sunt de acelasi fel cu aprecierile mele.

O astfel de discutie ar putea genera o mare zapaceala mediatica si nu doresc asa ceva.
Prefer sa mă lămuresc cu cei de aici.
Oricum, mai nimeni nu împărtășește si nu agreaza zonele Covid-19 in versiunea mea.
Mai toti au tendiiinta de a crede ca ar fi ghetouri gen Varșovia.

Cred ca o sa le.scriu la cei de la Horeca sa vad ce parere au deoarece trebuie sa fie și ei de acord mai ales ca ar fi o lege care sa ii ajute in turism.
Ei vor sa se deschida restaurantele, etc., dar este posibil sa se închidă daca vor fi probleme.
Parca așa a fost in Italia sau Spania.

Pe mine ma interesează zonele Covid-19 pentru ca eu as prefera sa plec în vacanta daca as fi asimptomatic.Mai devreme sau mai târziu ne vom infecta toti in ritmul actual de infectari oricât ne-am feri deoarece virusul ne va înconjura foarte curând.
Un documentar la subiect:

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 31 August 2020
BX, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)