avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
neata, eu o incep pe a doua, sper sa aiba efect, am mintea imprastiata in ultimul hal.
neata, carmen.Ar trebui sa trec pe nes, ptr ca nu mai are niciun efect cafeaua.
azi, maine tre sa termin procedura civila..apoi penalul..
Nu am citit deloc legile de organizare, plus cedo, mai am vreo 30 hotarari...ce mai, o placere..
spor tuturor.
Buna dimineata va spun si eu!
Ce vi-am povestit eu de cafea ... buna idee cu nesul, o sa incerc si eu, sper sa ma ajute. Mi-am trimis baietii la mama, asa ca astazi dau bice. Mai am si eu destule de repetat si numai cand ma gandesc ma apuca panica, cred ca daca ar fi examneul peste 3 luni si tot nu as avea timp suficient de aprofundare. Ma zgaraie pe creier penalul general, dar daca-i musai cu placere!
O zi linistita tuturor si mult spor!
carmen_miron a scris:

Dar ar trebui sa tii cont de faptul ca articolul 267 este cuprins in capitolul cu trimiterea in judecata, deci dupa sesizarea instantei prin rechizitoriu.
RIl 76/2007 - e vorba de situatia in care instanta deja e sesizata cu rechizitoriul procurorului - masura nu poate fi prelungita sau mentinuta de instanta. Instanta va lua sau nu masura.
RIL 11/2008 - daca nu e sesizata instanta - masura luata de procuror sau judecator e prelungita tot de procuror

da, dar este prevazuta in aliniatul care face trimitere la art. 262 pct. 2(da ordonanta de clasare, scoatere, incetare up), 265 (restituie la organul care a efectuat up sau trimite la alt organ), 268 (trimite la organul competent)....deci nu s-a sesizat instanta.
in consecinta, nu instanta se pronunta asupra prelungirii, ci tot procurorul trebuie sa dispuna prelungirea acestor masuri, dc este cazul.

eu cred ca este o necorelare a prevederilor codului cu Ril-urile.

prietena mea, care acum e judecator, spune ca in CPP sunt f. multe necorelari.
dar, ar putea sa ne ajute cei care sunt deja judecatori sau INM-isti
:((#-o
nu mai este nimeni?
m-a terminat procedura penala....si cand ma gandesc ca atunci cand am intrat la facultate(acum o mie de ani:))) am vrut sa devin procuror.....:D

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)