avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

sim05 a scris:

Nu se poate dispune incetarea pe temeiul prescriptiei decat in situatia in care s-a inceput UP in personam. Daca s-a dispus inceperea UP in rem si intervine prescriptia se dispune clasarea.

Vrei sa spui ca prescriptia se poate raporta doar la persoana si nu la fapta in lipsa persoanei?
Adica o infractiune savarsita nu se poate prescrie daca nu avem un faptuitor?

Patrick , citeste cele doua conditii care trebuie indeplinite cumalativ , ca sa se dispuna clasarea si nu incetarea urmaririi penale. Pag.34 Udroiu al doilea paragraf si pag. 41 ultimul paragraf. Eu asa am inteles in cele din urma .:)
Perfect de acord cu tine , numai ca in speta data exemplu de tine , este vorba de indeplinirea defectuoasa , una din actiunile ce constituie elementul material al infractiunii de neglijenta in serviciu. Cealalta , este neindeplinirea unui act ( omisiune ) care se consuma instantaneu. In raport de consumare , putem sa stabilim daca exista un concurs sau nu de infractiuni. In exemplu dat de Udroiu , inventarierea are un termen , fata de care va fi stabilit si prejudiciul. In cazul proceselor- verbale , termenul de prescriptie curge separat pentru fiecare din ele. Si nu este necesar sa exista o dispozitie data de un superior. Este de-ajuns sa ai in fisa postului aceasta atributie
Eu asa vad lucrurile.

IMentiunea cu privire la iventariere din acea speta e ca sa se precizeze ca nu sunt 2 infractiuni ci una, faptul ca desi s-a facut o inventariere pe parcursul acivitatii infractionale, unitatea nu a fost intrerupta.
Neglijenta in serviciu este o fapta comisiva prin omisiune si nu o fapta prin omisiune.
Tocmai pt ca nu respecti o atributie din fisa postului si nu mai multe dispozitii, poate duce la concluzia ca e o singura infr.
E f. relevant ce a spus Executron cu privire la aceasta speta.

Neglijenta in serviciu, in varianta "neindeplinirii" e o fapta comisiva prin omisiune.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
sim05, utilizator
Executron a scris:

1000 de grile.... jesus... iti ia 2 saptamani sa le faci pe toate calumea... In 2 sapt ai repetat tot penalul si procedura...

Te referi la cartea recenta de grile a lui Udroiu care e in curs de aparitie, cumva? Stii ceva despre aceasta carte? M-ar interesa si pe mine ceva informatii inainte s-o precomand.
E cineva care are ceva informatii, de exemplu, cum este cartea, merita luata? Multumesc pr orice informatii.
:coffee:
Pai vezi ca tocmai a aparut (d-aia si comentam)... Comanda-ti-o de la UJMag, cred ca d-acolo o obtii cel mai repede.... :D

[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
Executron, utilizator
Executron a scris:

Pai vezi ca tocmai a aparut (d-aia si comentam)... Comanda-ti-o de la UJMag, cred ca d-acolo o obtii cel mai repede.... :D

[ link extern ] /

a cumparat-o cineva?
am observat ca in cuprinsul de pe ujmag sunt doar 180 de pagini de grile facute de Udroiu, contrar a ceea ce se lauda in prezentare. Restul pana la 598 sunt grilele date la inm si promovarea in functie. Ma indoiesc ca merita banii.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)