avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Executron a scris:

O amnistie in rem (antecondamnatorie, evident) + lipsa faptuitor eu zic ca poate sa rezulte intr-o clasare, pe langa prescriptie....

Asta este o temea interesanta. =D>
O lege de aministiere are efect si in situatiile in care urmarirea penala a inceput in rem?
alcali a scris:

Executron a scris:

Pai vezi ca tocmai a aparut (d-aia si comentam)... Comanda-ti-o de la UJMag, cred ca d-acolo o obtii cel mai repede.... :D

[ link extern ] /

a cumparat-o cineva?
am observat ca in cuprinsul de pe ujmag sunt doar 180 de pagini de grile facute de Udroiu, contrar a ceea ce se lauda in prezentare. Restul pana la 598 sunt grilele date la inm si promovarea in functie. Ma indoiesc ca merita banii.

Pai, de-aia ma gandeam si eu daca merita sau nu cumparata pt acele 180 de pag care, inteleg ca ar cuprinde mica reforma.
Eu am avut rezervare pentru aceasta carte de prin martie, pe ujmag. Se spunea ca apare in aprilie - mai.
Acum doua zile am primit un mail de confirmare a faptului ca exista cartea pe stoc si pot sa o primesc. Ziceau ca in loc de 500 aprox de pagini acum sunt peste 600 si etc...
Am comandat-o pana la urma, dar e ultima :D

In alta ordine de idei:

In materia proc penala, termenul de persoana "incompatibila" este sinonim cu persoana "recuzabila"?

Edit:
Referitor la UP:: :)
In cazul in care se dispune SUP, iar UP fusese inceputa in personam, se poate incepe o noua UP in rem pentru aceeasi infractine?
Cand dupa inceperea UP in rem, se descopera faptuitorul, se va incepe o noua UP in personam iar cea inceputa anterior in rem inceteaza, sau este aceeasi UP, care prin ordonanta org de UP de introducere a faptuitorului in cauza devine UP in personam?
Aceeasi intrebare pentru cazul simetric, in care se descopera ca fapta nu este savarsita de invinuit / inculpat, UP poate sa ramana in rem dupa ce a fost incepputa in personam?
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Eu am avut rezervare pentru aceasta carte de prin martie, pe ujmag. Se spunea ca apare in aprilie - mai.
Acum doua zile am primit un mail de confirmare a faptului ca exista cartea pe stoc si pot sa o primesc. Ziceau ca in loc de 500 aprox de pagini acum sunt peste 600 si etc...

In alta ordine de idei:

In materia proc penala, termenul de persoana "incompatibila" este sinonim cu persoana "recuzabila"?

Edit:
Referitor la UP:: :)
In cazul in care se dispune SUP, iar UP fusese inceputa in personam, se poate incepe o noua UP in rem pentru aceeasi infractine?

Imi imaginez urmatoarea situatie , Patrick. A fost inceputa urmarirea penala in personam pentru savarsirea unei anumite fapte. Ulterior se constata ca invinuitul este iresponsabil , si se dispune SUP. Dupa aceasta , la un denunt , organul de cercetare penala , afla ca la savarsirea acelei fapte a mai participat si o alta persoana , dar despre care denuntatorul nu are date privind identificarea lui.
In aceasta situatie , organul de urmarire penala , incepe urmarirea penala in rem pentru aceeasi fapta, pana la identificarea si celuilalt faptuitor.

Patrick_ a scris:

In alta ordine de idei:

In materia proc penala, termenul de persoana "incompatibila" este sinonim cu persoana "recuzabila ?

Nu cred ca este sinonim. Persoana incompatibila este aceea persoana care se incadreaza intr-una din situatiile enumerate limitativ , la art,.... In schimb , o persoana este recuzabila daca se cere recuzarea ei printr-o procedura specifica in fata instantei de judecata .
Cred....

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)