avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Intelegi gresit .L-am avut "mentor" pe A.B la Academie.... Speţa nu degeaba am postat-o. este greu de convins o instanţă că ar fi luare de mită...
Alta spetă...din practică ( sunt practician, am absolvit I.N.M dar am trecut in avocatura) nu-i aşa că plata lucrului nedatorat este presriptibilă in 3 ani? corect? e uneori este si imprescriptibila .Ma crezi? afla ca asa este...(cu toate ca doctrina si D.L. privind prescriptia spune ca este prescriptibila)
scuze fac dezacorduri.ma grabesc... ceea ce doresc sa transmit este altceva...
refritor la plata lucruli nedatorat(precsriptibila conform D.L, nu/i asa?)
dar daca executarea obligatiei a constat intr/un bun "res certa" ulterior debitorul afalat in eroare promoveaza o actiune (nu fondata pe plata lucrului nedatorat) in revendicare(atentie la doctrina privind temeiul actiuni/cererii/)...cum ai judeca cererea pe temeiul cererii lui?
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
ContSters211777, utilizator
salut .daca va pot ajuta cu ceva va rog sa-mi cereti deoarece am cunostinte juridice si cred ca va pot fi de folos. in legatura cu examenul care trebuia sa se dea in vara am auzit zvonuri ca s-ar putea sa se amane.
Multumim @catapop.
@adi adi. pentru ca zici tu pe cuvant nu te cred.
Adu-mi o speta, argumenteaz-o si cine stie s-ar putea sa iti dau dreptate.
Edit: @ adi nu-i bai nu suntem la aula de gramatica insa forumul n permite mesaje consecutive foloseste butonul EDITEAZA ca sa poti reveni asupra mesajului postat.
Vasile Mihaela, Consilier juridic
nu intentionez sa acaparez discutiile controversate referitoare la grilele M.Udroiu. sunt grele ...majoritatea. Referitor la imprescriptibilitatea platii lucrului nedatorat( spre exemplu X face plata(executarea intocmai a obligatiei, conform C.civ) cu un bun "res certa" ulterior, constatnd ca nu datora nimic cere reintoarcerea bunului printr-o actiune in revendicare(imprescriptibila extinctiv). cum o solutionezi?... (referitor la "tipare doctrinare"...speta este reala...)
imi cer scuze, nu interveneam, dar am constatat ca faculta nu ne/a invatat decat sa memoram .....practica este alta(evident fundamentata pe teorie)...o alt[ speta reala in penal. x face planege prealabila sustinand intemeiat ca y(ex sot) nu i/a platit pensia alimentara de 10 luni.avocatul lui cere procurorului(la prezentarea mat.de u.P.) sa se constate ca in baza R.I.L x (chiar exista, dar nu am posibiliatea sa/l mentionez) in cazul infractiunilor continue ori continuate termenul de introducere a pl.prealab.este de 2 luni care curge de la data cand.....a stiut cine este faptuitorul...asadar plangerea este tardiv formulata...cum respingi apararea avocatului.(sunt convins ca poti da rsp corect...)
ContSters211777, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)