Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Patrick_ a scris:
rino83 a scris:
Patrick_ a scris:
Multumesc Rino. :)
N-ai pentru ce ! Sper sa fi inteles ideea, in pofida faptului ca formularea mea e cam defectuoasa !:)
Am inteles in ce caz se poate cere rezolutiunea daca nici o parte nu-si executa obligatia.
Iar in cazul actiunii pauliene, obligatiile din actul dintre debitor si tert trebuie sa se fi executat obligatoriu (cel putin cea a debitorului - cred), pt ca sa avem o fraudare a intereselor creditorului.
:"> eu, din contra, nu as fi ales c...pentru ca ambele actiuni...si rezolutiune si pauliana...pot fi exercitate daca nicio parte nu si a executat obligatia
stiam ca fraudarea intereselor creditorului se produce la momentul incheirii actului dintre debitor dintre debitor si tert
asta e regula? pentru a fi exercitata act pauliana, cel putin debitorul tb sa isi fi executat obligatoriu obligatiile din actul pe care la incheiat cu tertul?
lucutel a scris:
ca sa ma revansez...o grila tot cu cauza falsa:)
Cauza falsa:
a) reprezinta o eroare asupra scopului mediat
b) atrage nulitatea absoluta a actului juridic, care poate fi invocata de orice persoana interesata sau de instanta, din oficiu
c) constituie motiv de nulitate relativa, care poate fi invocata numai de vanzatorul de buna credinta
a) si c) cred....in cazul vanzatorului de rea credinta nu putem vorbi de eroare asupra scopului mediat , pentru ca este cu stiinta , pentru a cere nulitatea relativa
corect a
c- incorect. si eu am gresit la prima vedere. intr adevar nulitate relativa. dar poate fi invocata si de cumparatorul care s ar afla in eroare asupra motivului determinant, nu?