avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
mariana_en a scris:

dave, stii ca-s maaare fan udroiu...da de ce in nici un caz b?
poate m-am tampit la ora asta, dar...........

Fiindca asa zice... Udroiu.
L.E. In curs zice una, in raspunsurile la grile zice alta.
As zice ca e greseala e tipar in raspunsul de la grile. Ceea ce e foarte nasol pt cine doreste sa se bazeze pe culegerea lui de grile.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
ContSters181736, utilizator
salutare, spuneti-mi va rog : 5 ani neintrerupti inseamna doar cons juridic si etc , sau poate fi si executor bancar?
davegahan a scris:

mariana_en a scris:

dave, stii ca-s maaare fan udroiu...da de ce in nici un caz b?
poate m-am tampit la ora asta, dar...........

Fiindca asa zice... Udroiu.
L.E. In curs zice una, in raspunsurile la grile zice alta.
As zice ca e greseala e tipar in raspunsul de la grile. Ceea ce e foarte nasol pt cine doreste sa se bazeze pe culegerea lui de grile.

Din cate imi amintesc este un RIL, conform caruia, in cazul concursului de infractiuni savarsite de minor in prima etapa se pot stabili pt fiecare infractiune in parte ori o pedeapsa ori o masura educativa (in functie de infractiune, grad de pericol, etc) iar in etapa a doua se vor contopi aceste pedepse / masuri educative, aplicandu-se pedeapsa cea mai grea la care se poate adauga sporul de la concuirs.

Cred ca la asta se referea U in grila lui.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
Patrick_, utilizator
intr-adevar, este o trimitere la decizia 9/1972(care si-a pastrat valabilitatea ), care m-a determinat sa postez grila, deoarece eu am inteles ca atunci cind sunt in concurs infractiuni care atrag atat mas ed cat si pedepse, se vor stabili pedepse si pt infractiunile mai putin grave, urmand sa se aplice apoi concursul
de aceea nu am fost sigura pe raspuns, poate n-am inteles sensul explicatiilor din decizie
artax, utilizator
In cazul savarsirii de catre minor a patru infractiuni concurente instanta:
a. trebuie sa stabileasca fie numai pedepse, fie numai masuri educative;
b. poate sa stabileasca atat pedepse, cat si masuri educative;
c. nu poate aplica o pedeapsa mai mare de 20 de ani.

m-am tot gandit la grila asta, dupa explicatiile lui Patrick , si s-ar putea sa fie b- e o chestiune de semantica, zice " sa stabileasca atat pedepse cat si masuri educative", poate s-a referit la cum evalueaza instanta faptele, si apoi, dupa ce alege o sanctiune, face aplicarea pedepsei...
da` parca nici asa nu-i bine, ca in decizia 9/1972 foloseste aceiasi termeni, " se vor stabili acealeasi sanctiuni si pentru infractiunile mai putin grave"

insist prea mult, da` mi-e ciuda cand pare usor, si-mi ridica apoi atatea intrebari...
artax, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)