avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
buna dimineata ... mai ...mie una mi e pare normal ca in cazul a 4 infractiuni concurente ... instanta stabileste pt fiecare in parte initial pedeapsa/masura educativa tinand cont de elementele specifice fiecareia... in final conform regulilor de la concurs o va aplica pe cea mai grea ...
buna dimineata! si :coffee::coffee:
cum va aranjeaza posturile? pareri, impresii...
artax a scris:

In cazul savarsirii de catre minor a patru infractiuni concurente instanta:
a. trebuie sa stabileasca fie numai pedepse, fie numai masuri educative;
b. poate sa stabileasca atat pedepse, cat si masuri educative;
c. nu poate aplica o pedeapsa mai mare de 20 de ani.

m-am tot gandit la grila asta, dupa explicatiile lui Patrick , si s-ar putea sa fie b- e o chestiune de semantica, zice " sa stabileasca atat pedepse cat si masuri educative", poate s-a referit la cum evalueaza instanta faptele, si apoi, dupa ce alege o sanctiune, face aplicarea pedepsei...
da` parca nici asa nu-i bine, ca in decizia 9/1972 foloseste aceiasi termeni, " se vor stabili acealeasi sanctiuni si pentru infractiunile mai putin grave"

insist prea mult, da` mi-e ciuda cand pare usor, si-mi ridica apoi atatea intrebari...

Neata!
Si mie mi-a dat batai de cap grila asta.
Eu cred ca nu e b, acea decizie de indrumare e inca valabila si e citata in RIL XXX/2007.
Eu de acolo inteleg ca dc avem un concurs de infr sav de un minor instanta aplica o singura masura educativa, iar dc stabileste o pedeapsa pt o infractiune mai grava tb sa stabileasca ped si pt celelalte infr care ar fi mai putin grave si apoi sa aplice reguluile de la concurs.
Se aplica regulile de la concurs atunci cd se face contopirea unor pedepse si masuri educative aplicate prin hot jud definitive diferite pt infr concurente.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
sim05, utilizator
carmen_miron a scris:

buna dimineata ... mai ...mie una mi e pare normal ca in cazul a 4 infractiuni concurente ... instanta stabileste pt fiecare in parte initial pedeapsa/masura educativa tinand cont de elementele specifice fiecareia... in final conform regulilor de la concurs o va aplica pe cea mai grea ...

===================================================================
in cazul asta, e corect raspunsul b) si nu a)
dar cum ti se pare formularea din decizia 9/1972-nu si-a pierdut valabilitatea, am verificat- formulare care spune , textual: " in ipoteza in care unele dintre infractiunile concurente prezinta gradul de pericol social care atrage aplicarea unor pedepse, se vor stabili aceleasi sanctiuni si pentru infractiunile mai putin grave , facandu-se apoi aplicarea art. 34 C. pen."
====================================================
sim , se pare ca ne gandim la acelasi lucru, acuma ti-am vazut post-ul

Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
artax, utilizator
Da, eu asa am inteles ca stau lucrurile si asa le voi aplica la o eventuala grila pe tema asta, indiferent ce zice U in grile.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)