avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
:) Nu "merg pe cifre", ci pe o realitate evidenta, nu exista personal, echipamente si kituri de testare pentru a organiza, cum vreti dvs., aceasta testare. Saptaminal ar fi vorba de sute de mii de teste (maxim, in toata tara se fac acum apx. o suta si ceva de mii) . Nu poti scoate din palarie, peste noapte, toate astea.

Daca sunteti atit de inspirat, descrieti in detaliu o astfel de "schema". De la dorinta , pina la putirinta e drum lung. Si eu imi doresc autostrazi, sa nu mai stau ca prostul, in trafic, ore in sir. Dar nu am nici o inspiratie cum sa le fac sa existe, mi s-a defectat bagheta magica.
Iata ce zice doamna dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli infecțioase din Iași:

,,Aș vrea să fac o precizare. Și anume deosebirea între reinfecție, care înseamnă o repătrundere a virusului în organism și o recădere. Cred că în cele mai multe cazuri în care asistăm la o repozitivare după ce pacientul s-a negativat, este vorba nu de reinfecție, ci de recădere. Adică virusul rămâne cantonat undeva în organism – probabil, din ce spun studiile -, undeva la nivelul aparatului respirator. De unde în anumite condiții se redeșteaptă.
Am avut la Boli Infecțioase la Iași 3 sau 4 astfel de cazuri. S-au repozitivat după o perioadă de 10-14 zile de negativare. Din fericire au fost forme ușoare care nu au pus probleme deosebite."

[ link extern ]

Iata ce zic si medicii germani:

[ link extern ]

,,În urma cercetării, experții au constatat că din 100 de pacienți, cu vârste cuprinse între 45 şi 53 de ani, trei sferturi dintre cei care s-au vindecat au făcut RMN-uri la 2 luni de la vindecare și au prezentat semne ale unor leziuni cardiovasculare.’’

Dr. Oftalmolog Monica Pop atrage atentia ca masca nu protejeaza destul:

[ link extern ]

Daca medicii de la ATI nu sunt interesati de salarii de 30 000 lei pe luna situatia este foarte complicata:

[ link extern ] /

Putem aduce insa medici din strainatate, cred eu, daca nu avem de ales.

Revenind la discutia noasta sunt de parere ca atunci cand exista vointa este realizabil ceea ce am spus eu si din pacate este o necesitate si nu un moft.
Trebuie facut un efort si se poate realiza.

Autostrazi se puteau construi in 30 de ani.
A fost timp suficient...dar... nu s-a vrut asa ceva.

Dezbaterea ar trebui insa sa analizeze eficienta masurii.
Dvs. ati zis ca nu ar fi eficienta.
Eu consider ca este singura modalitate de reducere efectiva a infectarii si a tinerii sub control a pandemiei.
Litoralul romanesc constituie nodul de unde pleaca virusul in toate partile in prezent.

La Costinesti au fost infectati multi tineri din Vaslui care au participat la un majorat.

Se confirma exact necesitatea a ceea ce am aratat.
In hoteluri oamenii nu prea poarta masti si mai au si interactiune unii cu altii la un mod foarte apropiat.
Degeaba inchizi terasele daca ei se muta in alta parte si continua distractia.
Deci, este inutila inchiderea teraselor la ora 23 pe litoral.
Este inutila si purtarea mastilor daca apoi le dau jos.
Doar daca au contact intre ei cei neinfectati se ajunge la imposibilitatea raspandirii virusului.

Nu ati raspuns la intrebarea mea cati medici si cat personal ar necesita o astfel de operatiune de amploare.

Eu am aratat ca si o testare facuta cu cateva zile mai inainte de a se ajunge pe litoral ar fi de ajutor.
S-ar putea face si o testare aleatorie daca nu se pot testa 100 000 de oameni pe zi.
Ar fi de analizat si acest lucru.

Mai sunt si testele rapide care ar indica destul de bine daca exista sau nu infectati din moment ce si PCR da erori grave.

Chiar daca ar exista si ipoteza in care virusul s-ar transmite daca o persoana ar fi infectata transmiterea acestuia s-ar face la un mod mult mai redus decat daca ar fi 500 de persoane infectate pe litoral ceea ce este foarte probabil.Eu am banuiala ca sunt cel putin 3000 de infectati pe litoral.

Purtarea mastilor nu ajuta efectiv pentru ca nu se respecta perfect recomandarile legale si acest lucru este o foarte mare problema.

In ritmul acesta de infectari nu credeti ca se va depasi necesarul de paturi de la ATI alocate pentru Covid 19, in cca 2-3 saptamani?
Ce se va intampla atunci?
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu inteleg de ce insistati, din moment ce nu se confirma nimic din ceea ce spuneti:

1. Spuneti ca litoralul este susrsa numarul 1 de infectari din Romania, ca acolo se afla cel mai mare numar de persoane infectate. Gresit. Daca ar fi asa, s-ar simti un trend exponential in infectarile din judetul Constanta, dar nu e asa, judetul respectiv e undeva spre jumatatea "clasamentului". Daca nu ma insel e pe locul 17 din 42. Ca populatie, Constanta e pe locul 5 in Romania.
2. Spuneti ca testul PCR da erori grave. Gresit. E de vreo 5-6 ori mai precis ca testul rapid.
3. Conform estimarilor ar fi nevoie de vreo 5 ori mai multe teste decit acum, pe saptamina. Sa zicem ca atunci ar fi nevoie de un numar dublu, cel putin, de personal implicat, bine pregatit. Nu poti efectiv de unde sa-l procuri, in citeva zile. Din afara de unde ? Dati un exemplu, credibil, unde ati mai vazut asa ceva.
4. Evident e nevoie si de materialele implicate in aceasta operatiune, laboratoare, etc. Nu ai cum sa le procuri peste noapte. Cred ca am reusit sa facem de 5 ori mai multe teste, in vreo 5 luni. Dvs. vreti ca in maxim 5 zile sa facem acelasi salt de multiplicare.

Poate ca acum intelegeti ceva mai usor.

1.Litoralul este sursa nr 1 de infectare pentru ca acolo au loc contacte apropiate intre oameni din toate colturile tarii.
Nu inseamna ca populatia din Constanta ar trebui sa fie afectata de ceea ce se in intampla in Mamaia sau alte zone de litoral.
Problema este ca cei veniti infectati transmit si la cei din alte colturi ale tarii.

2.Adineauri am vazut la Antena 3 doua cazuri teste de false pozitiv pe PCR la doua mamici.La a doua testare au iesit negative.Este ingrijorator.
Testele rapide chiar daca nu sunt exacte tot ar ajuta din 100 daca ai 85 confirmati si 15 erori deoarece tot este ceva mai ales ca si PCR da erori.
Stiti si cazul de la CFR Cluj cu erori mari de tot.
Eroarile au depasit testele rapide.

3. Medici se pot aduce din China si din alte tari care ofera salarii mai mici decat Romania.
Dupa parerea mea, trebuia sa se pregateasca studenti la medicina in aceste luni special pentru asa ceva si ar fi fost altceva.De ce nu a gandit nimeni asa ceva inainte de sezonul estival?Ma refer la medici in mod special sau la ministerul sanatatii.Era ceva de strategie de aparare.
Aratam ca o testare cu 6 zile mai inainte de a se merge pe litoral tot ar fi de bun augur decat nicio testare.
Si testele rapide ar fi utile pentru ca ai mai mult decat nimic iar ceva perfect nu iese nici cu testele PCR.

Asadar, daca oamenii ar fi testati ori cu teste rapide ori cu PCR cu 6 zile mai inainte sau chiar si cu 2 zile mai inainte tot ar fi un pas inainte.Daca impiedici sa ajunga 500 sau 1000 de asimptomatici pe litoral tot este o realizare.
Inteleg ca nu pot fi opriti chiar toti dar si o parte daca sunt opriti tot ar insemna ceva.
Dupa parerea mea, nu poti controla absolut tot in aceste conditii cum ar fi ideal dar macar o reducere substantiala de transmitere a virusului ar fi esentiala.

4. Eu cred ca procurarea de echipamente ar fi realizabila dar daca nu ai personal degeaba ai echipamentele necesare.
Eu sunt de parere ca, testele rapide ar fi utile in acest moment daca nu se pot face cele PCR.

Am inteles ca la momentul martie si aprilie se considera ca trebuie cat mai multa exactitate dar strategia trebuie adaptata in functie de situatie si acum ar fi utile aceste teste rapide.Sunt si mai ieftine.

Vine sezonul rece in curand.
Se vor deschide sau nu restaurantele?
Oamenii nu pot sta cu masca in restaurant.
Considerati ca, va trebui sa tinem inchise restaurantele sau sa se faca testari la turisti?

Sa stiti ca mie nu imi pare deloc greu de realizat ceea ce v-am scris.
Trebuie insa ceva mai mult efort intelectual decat pana acum in materie de strategie.
Bani am inteles ca au fost alocati de la UE.

Eu inteleg ca toti cei care se ocupa de Covid sunt foarte obositi dar se poate largi lotul si sa se faca ceva activ si nu stationar.
Ai nostri nu au facut altceva decat sa copieze ceea ce au vazut ca fac altii si s-au temut sa faca ceva in plus.

Stiu ca decizia CCR a creat un mare haos dar trebuie totul adaptat ca sa revenim la normal.
Doar purtarea mastilor nu va fi suficienta si v-am explicat motivul.Masca se va da jos la un moment dat si acela este momentul in care se va putea produce infectarea.

Chiar ma intreb daca cititi tot ce scriu.

Trebuie gandita situatia in raport de ceea ce vor face oamenii.
Degeaba dai o lege care nu va fi respectată in întregul ei.
Pericolul pe litoral il constituie faptul ca mastile nu ajuta in totalitate.

Nu știu daca va aduceți aminte când spuneam pana in starea de urgenta ca ar trebui carantinati toti cei care vin din străinătate fara a exista izolarea la domiciliu.
Eu cunosc psihologia oamenilor foarte bine și inteleg perfect cand este necesar ceva pentru ca dacă o parte nu respecta ceva urmează un haos.
Si haos a urmat cand au intrat in tara cei din strainatate.
De unde au apărut infectarile?
Carantinarea tuturor rezolva problema .

Si acum situatia este oarecum asemănătoare pentru ca tinerii, mai ales, nu vor respecta masurile de protectie in intregul lor.
Degeaba dai o lege care nu ajuta decat parțial.
Masurile de strategie trebuie gandite si dupa cum se va manifesta populația.

Aici nu este vorba doar de poporul roman ci de oamenii de pretutindeni care se manifestă la fel.
In Sua, in statul Florida, era o .debandada totala la plaja.
Si acum.este un adevrat dezastru in Florida.
Doar statul New York depășește infectarile din Florida.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)