avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am spus ca nu cred în proiectul cu testarea. E imposibil.

În alta ordine de idei, va contraziceți de la o postare la alta. Dacă la munte e mai ușor sa faci distanțare fizica, asa ați spus, de ce sunt cu mult mai multe infectari decât pe litoral? Ați dat exemplul județului Brașov, care are o rata de infectare mult mai mare decât județul Constanța. Cum explicați?

Nu-i suficient sa ai o teorie și sa dai vina pe partea adversa, sau terți. Instanța are dreptate, dacă susții ceva, trebuie sa probezi. Dvs. susțineti ceva și încă vehement. Probe zero, caz pierdut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2020
latka, moderator
Nu ma contrazic de la o postare la alta.
V-am spus ca nu trebuie sa urmăriți cifrele pentru ca sunt înșelătoare si nu au la baza o.realitate certa.Numarul.de exact de infectati nu se stie in niciun judet.

Starea de urgenta s-a finalizat pe 15 mai.
Oamenii mergeau in judetul Brașov in mai si nu la mare.
Pe litoral au inceput sa mearga gramada ceva mai târziu.
Azi pe litoral este un record absolut pe acest an din câte am înțeles.

Nu mi-ati spus ce parere aveti de graficul experților din Singapore care au susținut ca in România nu vor mai fi probleme in august.

Ziceți ce probe ar ajuta ca sa va lămurească daca este sau nu cum susțin eu si vedem.
Dvs. aveti o abordare total diferita de abordarea mea.
Știința s-a dovedit insuficienta in cazul Covid 19.Parca am fi in 1918.

Daca urmam o logica elementara testarea va impiedica intrarea in nodul de transmitere a virusului in mod suplimentar si o crestere si mai mare a transmiterii.
La mare era astăzi distanțare zero pe plaja.
Este normal.sa.fie asa la.mare pentru ca nu ai cum sa eviti acest lucru.

Marele necaz este ca, dacă am eu dreptate se va vedea o creștere a numărului de infectari in toata tara in functie si de cati din județ sau oras merg pe litoral.
Nu se va putea calcula și cifrele nu vor duce la o concluzie exacta.

Nu inteleg de ce credeți ca o testare cu 6 zile inainte sau chiar cu 1 zi înainte, toate gramada nu ar ajuta.
Nu este chiar stiintific la modul perfect dar ar fi un bun început...
Sa lasam la o parte testarea la intrarea pe litoral la Fetești.
O testare la tineri si nu la vârstnici care ar deveni probabil simptomatici daca ar fi infectati.
Una este cand ai unul sau doua focare si alta este sa te trezești cu 10-15 sau 20 de focare in toata tara.

Ce date s-au informații v-ar ajuta sa trageți o concluzie bazata pe cifre sau pe ce va bazati dvs.?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ironia e ca nu eu trebuie sa probez ceva. Dvs. sunteți cel care a emis teoria cu infectarea. Chiar nu pricepeți ca dvs. sunteți cel care trebuie sa probeze!?

Cu testarea sutelor de mii de oameni care merg pe litoral, deja v-am arătat ca logistic e imposibil. Nu există astfel de posibilități. Dacă nu ma credeți nu e treaba mea.
Dvs. puneți problema ca in justitie cand este de fapt vorba de o strategie care poate sa fie eficienta și utila.
Astfel.de probleme nu se analizează ca in justitie ci la o masa rotunda.
De.aceea v-am spus asa.

Iata ca si ministrul sănătăți, domnul Nelu Tataru, susține ca navetiști si turismul are efectul aratat de mine.
Poate îl credeti pe el dacă pe mine nu ma credeți.
Este cat se poate de corect ceea ce zice:

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
V-am explicat de ce nu se sustine ipoteza asta, a dvs. si a D-lui Tataru (parca spuneati ca medicii gresesc, ca nu aveti incredere in ei :))). E o ipoteza banala, seducatoare, simplista, dar are nevoie de o confirmare, pe care nici ministrul nu o aduce, o trinteste asa, din avion. E normal, stie nu stie, trebuie sa dea explicatii, sa gaseasca un tap ispasitor.. Nu-l blamez pentru asta, e un post ingrat.. Revenind, nu conteaza ceea ce cred eu, ci un pic de logica, ratiune. La mare acesti turisti intra invariabil in contact cu localnicii:
- la terase
- in magazine
- pe plaja
- in mijloacele de transport in comun
- etc.
Daca e asa cum sustineti, ca sunt foarte multi turisti infectati, de ce nu s-ar transmite virusul si la localnici ? Au ei un grad mai mare de rezistenta la virus ? Sunt oamenii cei mai expusi la contactul cu persoane infectate. Permanent vin noi si noi turisti, adica noi surse de infectie. E ca si cum ati spune ca persoanele din judetul Constanta inoata intr-o mare plina de rechini, care nu se ating de ei. In plus, cei din judetul Constanta stau permanent acolo, daca unul ia virusul, transmite imediat la cei apropiati. Citeva persoane infectate, dupa cum spuneti dvs. si imediat se raspindeste in comunitatea de acolo.

Daca va amintiti, la inceput (aprilie) judetul Constanta era fruntas la numarul de persoane infectate. Explicatia s-a gasit, era ruta (cele doua intrari dinspre Bulgaria) prin care veneau, ocolit si nedepistat zeci de mii de diasporeni care plecau din Europa, evitind controlul si carantinarea, daca ar fi intrat normal pe la Nadlac si Bors. Atunci cum de se infectau cei din judetul Constanta ?

Dar acum nu se vede nici o crestere spectaculoasa in numarul persoanelor zilnic depistate cu Covid-19 in judetul Constanta.
[ link extern ]

Daca doriti informatii care sa va dovedeasca ceea ce sustineti si sa va raspunda la chestia cu testarea, aveti aici un link:
[ link extern ] /
Succes !
Ultima modificare: Duminică, 9 August 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)