avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din punctul de vedere al angajatilor nu putem vorbi la mod general. Multi prefera sa nu se ia pauza, unii prefera sa se ia, in functie de ce venituri si datorii au sau nu, de ce mai au de facut sau nu. Nu se poate spune la mod general ceva universal valabil pentru toti.
S-a descoperit cum te poti trata cu succes de Covid-19 ! :) Nu e un secret, "leacul" e la indemina tuturor:
"Japonia e cea mai bună dovadă că o ţară în care majoritatea duce un stil de viaţă sănătos poate diminua radical efectele negative ale pandemiei. "
[ link extern ]
Logica am spus-o de la inceput: daca este perfect sanatos n-ai nimic de la mai nimic. Daca este pe moarte, te omoara si o intepatura de tantar.
latka a scris:

Raspunsul d-lui avocat va fi ca nu e nici o problema, vor deservi tot asimptomatici. Ce simplu e in teorie ?

In practica nu e asa, cum obligi oameni sa lucreze in astfel de conditii ? Nu exista baza legala. In plus, in orice statiune sunt si localnici. Pe aia cum ii vei exclude, nu le mai dai voie sa circule ?

Cum vei forta, legal, niste oameni sa mearga sa se "distreze" intr-un loc anume ? Fiecare are un alt mod de a percepe distractia.

Zonele Covid-19 sunt un fel de ghetouri, cum a fost in Varsovia, pe vremea nazistilor.

Din punctul meu de vedere e o distopie. Daca un astfel de proiect ar fi fezabil, aparea de mult timp, undeva in lumea asta.

Conceptul de ghetou gen Varșovia este exclus din start.
Juridic este inadmisibil asa ceva si nici practic nu se poate.
A cam fost gen ghetou si arest fortat carantinarea din luna martie.
Eu am spus de la începutul lui martie, pana la decretarea starii de urgenta, ca trebuie sa existe libertate de miscare pentru suspecti cum.era in acea perioada.
Un perimetru larg dar cu armata in zona si nu închiderea in camere gen arest a unora care nici nu stiai daca sunt virusati.

Greseala fundamentala a fost izolarea la domiciliu.

Si in prezent aceasta este o greseala fundamentala pentru ca ei fug si contaminează.

De aici și ideea salvatoare cu zonele Covid.

Daca se făcea din martie asa, pana nu deschideam robinetul, nu aveam virus in tara.
Puteam.tine robinetul.inchis pana in decembrie 2020 sau pana când consideram necesar.

Dupa parerea mea, daca guvernul înțelegea situatia nu deschidea robinetul.cu covid.

Eu doar atat am vrut.
Sa nu am in România covid.
Și era.simplu.
Nu si.pentru Spania,Italia,Franța, Germania și alte tari mai puternice economic.
Știam ca nu mai pot ieși dinntara fara risc si doream sa ma plimb in tara fara risc de infectare.

Nu va lăsați indus in eroare de faptul.ca nimeni in lume nu a gândit ce zic eu.
Este timp sa gândească.

Zonele Covid constituie o alternativa la izolarea la domiciliu.
Ce ati alege, sa stați în casa 15 sau 60 de zile ori sa mergeti in vacanta fara probleme si fara sa aveti.stres ca infectati pe cineva?

Varianta cu casele părăsite din sate este exclusa.
Trebuie zona cu resort turistic.
Sunt zone turistice care nu au turisti si se pot umple.de.turisti cu covid.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Un perimetru larg dar cu armata in zona si nu închiderea in camere gen arest a unora care nici nu stiai daca sunt virusati." :))))

Cu ce seamana asta d-le avocat, daca nu cu un ghetou, ca ala din Varsovia.

"Ghetoul Varșovia a fost cel mai mare ghetou evreiesc înființat de Germania nazistă în Varșovia, fostă capitală a Poloniei în Guvernul General în timpul Holocaustului și al celui de-al doilea război mondial. El a fost construit în fosta capitală a Poloniei independente, Varșovia, între octombrie-noiembrie 1940, în el fiind înghesuiți cu forța, pe o suprafață de 3.4 km2, peste 400.000 de evrei, majoritatea locuitori ai Varșoviei. [...] Construcția zidului ghetoului a început în data de 1 aprilie 1940,[5] dar germanii au izolat ghetoul de lumea din afară în data de 16 noiembrie a aceluiași an. Zidul avea 3 m înălțime în capăt având sârmă ghimpată. Cei ce încercau să iasă erau împușcați pe loc. Granițele ghetoului s-au modificat de foarte multe ori în timp."

Explicati va rog cum ar fi posibil, din punct de vedere juridic sa obligi mase mari de oameni sa intre in acele statiuni Covid-19, pazite de armata ?

"Nu va lăsați indus in eroare de faptul.ca nimeni in lume nu a gândit ce zic eu.
Este timp sa gândească."

Eu zic sa mergeti la vreo televiziune de la noi, sau post de radio, sa va expuneti ideea. Poate ca va prinde.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)