avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi

Curs practic: Aplicarea corectă a sistemului e-Factura. Conformare și prevenirea sancțiunilor

11:00, Joi, 6 Iunie 2024

Dată eveniment

6 Iunie 2024

Invitați

  • Mirela Paunescu - Consultant fiscal, auditor financiar, expert contabil și conf. univ. dr. la ASE București

Moderatori

În contextul schimbărilor semnificative generate de introducerea obligativității sistemului e-Factura în România, sistem care începând cu 1 iulie 2024 va deveni metoda exclusivă acceptată la nivel național pentru emiterea și transmiterea facturilor între operatorii economici, acest curs practic este conceput pentru a vă ghida prin complexitatea noilor norme fiscale și contabile. Punând un accent deosebit pe aplicarea directă și pe gestionarea riscurilor asociate cu non-conformitatea, această sesiune de curs devine indispensabilă pentru toate entitățile comerciale din România, indiferent de dimensiunea sau domeniul lor de activitate.

De asemenea, în această perioadă de tranziție, fiecare companie trebuie să gestioneze, până cel târziu în 30 iunie 2024, tranziția amplă de la practicile tradiționale de facturare la noul standard impus, ținând cont că sancțiunile pentru nerespectarea acestuia pot fi semnificative, atât pentru cei care emit facturile, cât și pentru cei care le primesc. Această schimbare majoră căreia companiile trebuie să îi facă față rapid impune o pregătire eficientă și imediată pentru adaptarea proceselor interne și implementarea tuturor cerințelor e-Factura.

Cursul, susținut de Mirela Păunescu, un specialist cu renume în analiza, aplicarea și interpretarea legislației fiscale din România, va oferi o perspectivă aprofundată asupra sistemului e-Factura. Pe parcursul a 5 ore, vom analiza legislația relevantă, procesul de implementare, gestionarea facturilor în contextul noilor reglementări și evitarea amenzilor semnificative asociate cu neconformitatea.