avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mda, m-am cam grabit a va pune in fata a prea multor probleme deodata si nu reusiti sa intelegeti (din, doar umilul meu , punct de vedere). Raminem la 1.

Faceti-ma si pe mine sa pricep de ce, daca "de pilda vin 300 de infectati din Bucuresti" acestia pot avea contact NUMAI cu alte 300 de persoane din alte orase ale tarii si nu pot avea si contacte cu cei care sunt locuitori (si lucratori) ai judetului Constanta ? Ce fenomen stiintific se petrece ca virusul sa se duca doar spre viitori purtatori din "alte orase ale tarii" si nu si spre cei din Constanta, Mangalia, Mamaia, samd (samd=localitati din judetul Constanta) ?

Si despre asta e vorba. Sau mai ales despre asta. Aduceti-mi argumente credibile de ce virusul ocoleste locuitorii nativi ai judetului Constanta, in conditiile in care acolo este in permanenta o bomba epidemiologica. De ce nu se simte masiv ,in numarul de infectari din judet, faptul ca exista un asa mare pericol acolo ?

Îmi aduceți aminte de Traian Băsescu cand se întreba dacă virusul nu ataca dupa ora 23.
El.se referea insa la București.

Probabilitatea de a ajunge virusul la cei din Constanța este redusa pentru ca angajații de pe litoral sunt în mare parte oameni care sunt cazați in Mamaia la hotel și nu în Constanța.

In Mangalia sunt localnici dar și putini turisti.

Varsta celor din Mamaia este un factor important.
Foarte multi tineri cu contacte apropiate.Adica mastile se vor scoate după ora 23 si pana dimineața...

Daca București transmite la Cluj, Iași, sau în sate unde virusul nu a intrat inca vor apărea noi focare in sate.

In alta ordine de idei, nici cei din Constanta nu ar fi scutiți de infectare dar numărul lor este mic in raport de restul turiștilor.

Trebuie evitat riscul de transmitere si apariția de noi focare in cele mai diferite zone ale tarii in acelasi timp.

Am inteles ca nu exista date științifice care sa dovedească un pericol pentru litoral dar nu exista nici dovezi științifice care sa contrazică ce zic eu.

Testarea de care făceam vorbire ar fi lamurit situatia.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2020
Nu dați și date concrete, adică numele hotelului /hotelurilor din Mamaia unde stau angajații de pe tot litoralul, căci trebuie sa va dovediți spusele. Și de ce turiștii nu calcă deloc în Constanța sa mai dovediți. Și cum de nu se intersectează în Eforie Nord turiștii cu localnicii. Și asa mai departe. Vad ca aveți date foarte precise despre masurile luate în județul Constanța, astfel încât turiștii sa nu se intersecteze cu localnicii. Și cât de mic este numărul populației din județul Constanța, în raport cu numărul turiștilor. Puneți un link va rog de unde aveți aceste informații?
latka, utilizator
Ma bazez pe informatiile mele personale si nu pe informatii publice referitoare la situatia cu cazarile la hoteluri.
Insa, eu vorbeam de ceva general si nu de un recensamant.
Turistii nu prea intra in Constanta in oras.
Doar cei cazati in apartamente.
Nu am date despre vreo masura conform careia turistii sa nu se intersecteze cu localnicii si nici nu cred ca exista asa ceva deoarece nu cred ca este realizabil.
Doar daca se face o plaja speciala pentru localnici si alta pentru turisti ar fi posibil dar oricum seara tot circula lumea si nu poti impiedica localnicii sa circule si ei in Mamaia.
Nici nu ar fi in regula asa ceva sub aspect juridic.
Ar fi si fara sens.

Cu Eforie Nord si Sud aveti dreptate.
Acolo situatia este mai incurcata cu localnicii.Tot asa este si in Mangalia.

Dvs. sustineti teza ca ar fi inutil a se impiedica intrarea asimptomaticilor pozitivi pe litoral?

Inteleg ca incercati sa induceti ideea ca de fapt virusul ar fi mai degraba transmis de localnici decat de turisti.
Este si aceasta o varianta dar cred ca are sanse mai reduse.
Doar daca ca urmare a turismului s-a produs deja o infectare masiva a populatiei care lucreaza pe litoral ne-am afla in situatia inversa si nu s-ar mai justifica impiedicarea intrarii celor testati pozitiv in judetul Constanta pentru ca ar fi deja un haos virusologic.
Aveti informatii ca exista un haos virusologic deja acolo?
Eu am inteles ca nu exista date stiintifice care sa dovedeasca asa ceva.

Practic orbecaim fara sa stim nimic daca nu se fac testarile cum spuneam.
Cum sa apara date stiintifice daca nu stim mai nimic?Fara testari nu putem avea o imagine clara.
Lumea vine, pleaca si virusul circula in toate directiile.

Cresterea numarului de infectari a avut doi factori determinanti dupa parerea mea.
1. Iesirea din spitale a celor infectati dupa decizia CCR.
2. Turismul pe litoral.
Nu sunt de aceeasi parere. Cauzele sunt mai profunde, avem un stat disfunctional, care lucreaza doar pentru sine. Contractul social s-a pierdut de mult. Ieri am primit raspuns, dupa doua luni si jumatate, la o petitie in care eu, ca cetatean, reclamam aspecte organizatorice evidente, ce contribuiau la raspindirea infectarii. Urmind doar calea legala MAI, Institutia prefectului, DSP si retur am fost informat sec:
" Nu s-au constatat incalcari ale normelor de prevenire a imbolnavirilor".
S-a facut dreptate ! Legea a fost respectata la virgula.
Cind trupele speciale pazesc priveghiul unui mafiot, suntem ceea ce suntem.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2020
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)